Julkaistu: 23.11.2016 00.00

vanhempainilta muistio

P 05 D12 MUSTA joukkueen vanhempainilta 14.11.2016 Seuran toimistolla.

Kokouksen puheenjohtajana: Krista Laine

Sihteerinä: Taru Lehtonen

  1. TOIMINTASUUNNITELMA KRISTA

1.1

Joukkueen harjoittelu siirtyy leikkimaailmasta kaverimaailma tasolle seuran ajattelussa. Tässä ikävaiheessa pelaajilta odotetaan jo hiukan enemmän:

Jalkapallon KaveriMaailma (12-15 –vuotiaat tytöt ja pojat) Leikkimaailmassa syntynyttä lajirakkautta syvennetään kiintymykseen ja kiinnittymiseen antamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuksia suunnitella, toteuttaa ja kehittää toimintaa, jossa ollaan mukana.

D-juniorit - Meidän seuran / piiri / liitto
Itsenäisen toiminnan kehittäminen (aktiivinen osallistuminen, itsensä hyväksyminen tunnetilojen ilmaisun hallinta) Yhteistyötaitojen kehittäminen (hienotunteisuus, kohteliaisuus, käyttäytyminen erikoistilanteissa, erilaisuuden hyväksyminen, sopimuksista kiinnipitäminen, oikea suhtautuminen voittoon ja tappioon)Terveelliset elämäntavat (hygieniasta huolehtiminen, oikea ravinto sekä ruokailutavat)

1.2.

Vastuuvalmentajan tavoitteita joukkueelle:

- Perusfutistaitojen, peliälyn ja fysiikan kehittyminen

- Yksilönä sekä joukkueena kehittyminen

- Liikettä Oranssin ja Mustan joukkueen välillä (Mustassa joukkueessa keskitytään enemmän jalkapallon perusasioihin)

- Fysiikkatreenejä kaivataan joukkueelle lisää. Seuran tarjoamat lisätreenit joukkueille ohjautuu tällä hetkellä ikäluokassamme Oranssille joukkueelle. Keskustelussa ilmeni valmentajien sekä vanhempien tahoilta tahtotilaa järjestää pohjille ainakin yksi viikoittainen lisätreeni joka kehittäisi jalkapallossa tarvittavia fyysisiä taitoja kuten kestävyys, ketteryys, liikkuvuus, nopeus. Ahkeralta esim. juoksutreenit, painisalitreenit (Janne Harjula), Parkour Akatemiasta parkoutreeniä (Juho Kallio) tai löytyykö omasta porukasta esim. valmentajista/ vanhemmista juoksutreeneihin valmentajaa jos saisimme esim. suurhellin juoksusuoralle treeniajan?

- Seuralta on tarjottu joukkueelle -00 ikäluokalta vapautunutta sisähallivuoroa Pajulahdesta maanantaisin klo 16.30-18. Treeniajassa sen aikaisen ajankohdan ja etäisyyden vuoksi voisimme joustaa siten että omaehtoista tai jonkun paikalle ehtivän valmentajan/vanhemman johdolla juoksutreeniä 16.30 ja klo 17-18 joukkueen pallolliset treenit. MM-kisavuoden vuoksi tämä on ainoa sisähallivuoro minkä seura joukkueellemme pystyy näillä näkymin tarjoamaan ja olisi tärkeä vuoro pojille varsinkin niillä viikoilla kun sääolosuhteet eivät salli ulkoharjoittelua. Vuoro on haasteellinen, joten Krista laittaa vanhemmille s-postikyselyn asiasta koska joustoa ja vanhempien apua kaivataan.

1.3.

Kristan lijauksia tulevalle kaudelle:

- Palloliiton pelipassi ja piirisarja kaikille joukkueen pojille

- Palloliiton piirisarjaan kahdella joukkueella: harraste ja haaste-sarjan joukkueet

- Vastuuvalmentaja nimeää pelaajat peleihin ja turnauksiin/ peleihin nimeämiseen vaikuttaa treeniaktiivisuus sekä treeni-into treeneissä

- harjoituspelejä ja turnauksia enemmän, tiedot näistä 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Krista laittaa joukkueen sivuille, seuratkaa tiedotteita, valmentajan palstaa ja kalenteria.

- Epäsopivasta käytöksestä, hölmöilystä, häirinnästä treeneissä tai peleissä voi seurata rangaistus. Läsnä olevat kannattivat ehdotusta että seuraamuksena on 3 harjoituskerran jäähy.

- Seuraleiri 28-29.1.2017 lisäinfoa luvassa lähiaikoina, laittakaa päivämäärä kalentereihin!!!

- Joukkueleiriä pohdittiin keväälle esim. Eerikkilä tai Pajulahti.


2. Varainkäyttöarvio

- Päätimme tehdä pallotilauksen joukkueena, kauden alussa aloittaneet pojat saavat joukkueelta uuden pallon harjoituskäyttöön, pallo on henkilökohtainen, nimeä joukkueen tunnuksella P05 ja oma pelinumero, pumppaa palloon ilmaa ja huolehdi hyvin pallostasi, jos pallo katoaa joutuu hankkimaan itse uuden. Myöhemmin joukkueeseen tulevat voivat lunastaa joukkueelta pallon hintaan 39,90€.

- Keskustelimme mahdollisuudesta hankkia pojille talvikaudelle uuteen mallistoon tulevat kevyet toppatakit. Joukkue voisi maksaa osan takin hinnasta esim. 30€.

- Keskustelimme pitkään varainhankinnan periaatteet – mitä tehdään, mitä ei? Tästä tulossa oma tiedote.


3. TOIMIHENKILÖIDEN VALINTA JA ORGANISOITUMINEN

Vastuuvalmentaja: Krista Laine

Valmentajat: Pasi Kankaanpää, Toni Kovanen ja Jani Ruoti

Jojot: Vastuujojo Kaj Kirkonpelto, tiedotusvastaava Taru Lehtonen

Soccervastaava: Niina Savolainen

Rahastonhoitaja: Ella Pötsönen

Varainhankintavastaava: Niina Savolainen

Varustevastaava: kaivataan halukkaat saavat ilmoittautua Tarulle, opastus luvataan, työllistää kausiluonteisesti (vastaa yhtä talkootehtävää / vuosi)

Huoltaja: kaivataan! halukas voi ilmoittautua Kristalle

Kioskivastaava: Mukava tehtävä auki! Ilmoittautumiset Niinalle. (vastaa yhtä talkootehtävää / vuosi)


4. JOUKKUEEN VIESTINNÄN/TIEDOTTAMISEN KÄYTÄNNÖT

Fc Reipas / P05 D12 Musta joukkueen omat nettisivut:

Kaikki tieto löytyy yhdeltä sivulta, helppo löytää ja tarkistaa sieltä mitä tapahtuu missä ja milloinkin.

- Pääuutiset, Tiedotteet, ilmoittautumislomakkeet, kalenterissa harjoitukset ja pelitapahtumat.

/ Krista julkaisee jatkossa joukkuejaot piirisarja, turnaukset, harjoituspelit yms.

- vältämme s-posti viestintää

- vanhempien WhatsApp ryhmä kiireellisissä tilanteissa esim. kenttä suljettu yms. muutaman tunnin varoituksella tulevaa tietoa.


5. MUUT ASIAT

- Stadium Team Sales/ Jussi Veräväinen / mallisto 2017 tulossa / bonus järjestelmä

  • TUE SEURAASI
    Voit tukea jopa neljää urheilujoukkuetta Stadium Member -bonussysteemin kautta. Riippuen henkilökohtaisesta bonuksestasi – jonka saat aina kokonaan itsellesi – Stadium antaa kolmen prosentin ekstrabonuksen, joka maksetaan tukemallesi seuralle tai seuroille. Mikäli olet valinnut useamman kuin yhden joukkueen, jaetaan kolme prosenttia tasaisesti kaikkien tukemiesi joukkueiden kesken. Jotta joukkuetta voi tukea, sen pitää olla seuramyyntimme Stadium Team Salesin seura. Valitaksesi joukkueen kirjaudu Omille Sivuillesi ja valitse välilehti ”Tue seuraasi”. Tuettavan seuran voit etsiä ja lisätä kohdasta ”Etsi seura”.
  • FC Reippaan arvot
  • ILOISUUS toteutuu pääasiassa hyvänä ilmapiirinä sekä nautintona jalkapallosta ja sen pelaamisesta. Iloisuutta ilmentävät henkilökohtainen ja yhteinen onnistuminen ja kehittyminen sekä leikkimielisyys ja tapakasvatus.
  • LUOTETTAVUUS toteutuu lupausten pitämisenä ja sovittujen asioiden hoitamisena. Seuran luotettavuutta kuvastavat Fair Play, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, yhteisten sääntöjen noudattaminen ja ”Kaveria ei jätetä” -asenne.
  • AVOIMUUS näkyy seurassa monipuolisina viestinnän keinoina, joiden kautta FC Reippaassa voidaan keskustella rakentavasti vaikeistakin asioista. Avoimuus ilmentyy ennakkoluulottomana ja innovatiivisena suhtautumisena uusiin asioihin.
  • MENESTYS ilmentyy kilpailullisen menestymisen, onnistumisten ja systemaattisen pelaajakehityksen kautta. FC Reippaan yhteisten tavoitteiden saavuttaminen sekä omalle huipulle pyrkiminen kuvastaa menestymistä. Myös itsensä voittaminen niin pelaajana kuin yksilönäkin on menestymistä.
  • YHTEISÖLLISYYS on Viirupaitahenkeä parhaimmillaan. Toisista huolehtiminen, Fair Play ja yhteistyö ovat yhteisöllisyyden ilmenemismuotoja. Myös muiden tukeminen ja kannustaminen sekä Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta - ideologia kuvaavat yhteisöllisyyttä FC Reippaassa

Vanhempien pelisäännöt

vanhemmille jaettiin Reippaammat vanhemmat vihkonen, voi tiedustella Kristalta.

Emme ehtineet kokouksessa keskustella asiasta, tässä vielä seuran etusivulta kopioituna vanhempien pelisäännöt:

Vanhemmat ovat tärkeässä roolissa nuoren aloittaessa jalkapallouraansa jalkapallokoulun tai seuran muun toiminnan kautta.

Vanhemmat kuljettavat lapsiaan harjoituksiin sekä seuraavat kentän laidalta heidän kehittymistään.

Tämä on tärkeä vaihe juniorille, sillä kaikki onnistumiset tulee huomioida ja turvallisuus on pienelle lapselle tärkeää. Vanhempien pelisäännöt löytyvät myös ”Reippaammat Vanhemmat” –vihkosesta.

Mitä seura sitten odottaa vanhemmilta:

On hyvä, jos vanhemmat jaksavat kannustaa nuoria hyvässä harrastuksessa, mutta liikoja paineita ei saisi luoda. Vaikka useat juniorit haluavat tulla isoina Jari Litmasen tai Joonas Kolkan tasoisiksi ammattilaisiksi ei vanhempien pidä vaatia heiltä kohtuuttomia.

Kentän laidalla voi ja on suotavaakin kannustaa junioreita hyvissä suorituksissa, mutta peliohjeet kuuluvat valmentajalle niin peleissä kuin harjoituksissakin ja mitään negatiivisia kommentteja ei saa huudella vastustajille tai tuomareille eikä muillekaan kentällä tai sen reunalla oleville henkilöille.

Junioreille on pelaaminen usein tärkeämpää kuin voitto, mutta vanhemmille tuntuu joskus olevan vaikeata olla hävinneiden puolella. Tällöinkin tulisi etsiä ottelusta positiivisia asioita ja kannustaa junioreita lisäharjoitteluun.
Vanhemmat voivat sopia keskenään kimppakyydeistä junioreiden kuljetuksissa harjoituksiin ja otteluihin. Tämä on tärkeä tehtävä nuorempien junnujen vanhemmille.

Tulee myös huolehtia, että harjoituksiin ja otteluihin ym. tilaisuuksiin tullaan ajoissa paikalle ja kaikki tarvittavat varusteet ovat mukana. Myös junioreiden pukeutumisesta tulee huolehtia varsinkin talvella.
Vanhempien on syytä lukea tiedotteet joita junioreille jaetaan, jotta vältytään sekaannuksilta eikä tule yllätyksiä.

Vanhempien osuus joukkueen varainhankinnassa on tärkeä, sillä mm. talkoo- ja mainostuloilla voidaan hankkia varsin huomattava osuus budjetista.

Vanhemmat voivat myös taitojensa ja innostuksensa mukaan osallistua toimintaan, sillä seura kouluttaa asiasta kiinnostuneita henkilöitä mm. valmennus- ja huoltotehtäviin.

Lahti Soccer-turnauksessa sekä muissa joukkueen omissa turnauksissa ja otteluissa tarvitaan aina ahkeria vanhempia erilaisissa töissä. Mikään työ yhteisen harrastuksen eteen ei ole turhaa ja mitään taitoja ei kannata pitää piilossa, sillä yhteistyöllä saavutetaan parhaat tulokset.

Aikuinen on aina nuorelle malli, joten muistetaan se niin kielenkäytössä kuin muussakin käytöksessä. Alkoholi, tupakka ja muut epäterveelliset elämantavat eivät kuulu nuoren elämään. Rehti ja raitis käytös ovat perinteisiä urheilun arvoja, jota seura vaalii ja edellyttää kaikilta toiminnassa mukana olevilta. Ohjauksessa ei pelkkä kielto riitä, sillä kaverit, kokeilunhalu ja mainonta ovat vaarallisia vastustajia tässä pelissä.

Vanhempien on toivottavaa pitää yhteyttä valmentajiin, jos kotona tai koulussa esiintyy ongelmia. Valmentaja on tärkeä vaikuttaja nuorelle ja tukena myös em. asioissa.

Jos juniorin harrastuksesta tulee koko perheen harrastus, se tuo paljon ilonaiheita kaikille osapuolille ja varmasti auttaa nuorta varttumaan tasapainoiseksi ja onnelliseksi aikuiseksi.

Seuran uusimmat

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi