FC Lahti A, P20 SM

TPS - FC Reipas YJ   2 - 2

Kupittaa 5 KHT

Otteluennakko: TPS - FC Lahti A

Nyt pelataan mestaruudesta. FC Lahti A matkaa lauantaina Turkuun ja Kupittaalle, jossa lahtelaisia isännöi Turun Palloseura. Voitolla FC Lahdella on mahdollisuus varmistaa mestaruus mastokaupunkiin.

FC Lahti A kaatoi edellisellä kierroksella Kisapuistossa FC Interin puhtaasti 4-0. Lahti ratkaisi ottelun kymmenessä minuutissa, kun Irfan Sadik ja Fareed Sadat osuivat. Sadik osui vielä toistamiseen ja huikean ottelun pelannut Joona Majava iski ensimmäisellä jaksolla päätöslukemat. FC Lahden ero toisena olevaan Ilvekseen kasvoi jo neljään pisteeseen kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Lahti on ollut kovassa vireessä. Syyskierros on mennyt ilman pistemenetyksiä ja voittoputki on jo kahdeksan ottelun ja kolmen kuukauden mittainen. Lahti on tehnyt sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja, 60 ja Santeri Pakkasen pelattua nollapeli edellisessä ottelussa, on Lahti nyt myös vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Kotijoukkue Turun Palloseura on sarjassa viidentenä. TPS:n mahdollisuudet mitaleille ovat jo menneet, mutta turkulaiset ovat silti kova vastus. Edellisellä kierroksella TPS kohtasi kotonaan Vasa IFK:n. Vaasalaiset siirtyivät toisella jaksolla johtoon Palloseuran omalla maalilla. Tepsi kuitenkin punnersi lopussa tasoihin ja ohi Kasperi Tuomen kahdella ja Roope Pakkasen yhdellä maalilla. Maaleja TPS on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten, 37 ja päästänyt 28 osumaa. Paras maalintekijä on ollut Daniel Hörkkö kuudella maalillaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa kevätkierroksella Kisapuistossa. TPS:sta Ilvekseen siirtoikkunassa siirtynyt Mauro Severino vei turkulaiset jo 2-0-johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Irfan Sadik kavensi heti perään ja Lahti oli lähellä tasoitusta. Toisen jakson alku oli myös lahtelaisten, mutta TPS osui paikastaan. Pekka Mattila iski turkulaisten johdoksi jo 3-1. Mustapaidat eivät hätkähtäneet, vaan Tim Martinen kavensi heti perään. Viimeisen puolituntisen molemmat joukkueet olivat lähellä osua, mutta pisteet matkasivat Turkuun.

TPS onkin ainoa joukkue, jota FC Lahti ei ole kyennyt sarjassa voittamaan. Kalavelkojen maksun lisäksi panoksena on Suomen mestaruus. Edellisen kerran Lahdessa on juhlittu A:n mestaruutta 2003, jolloin Kuusysi nappasi piikkipaikan. Sitä edelliset mestaruudet Lahdessa ovat vuosilta 1961, 1971, 1985, 1989 ja 1994. Onnistuuko Lahti nappaamaan mestaruuden nimiinsä jo lauantaina?

TPS – FC Lahti A 22.9.2018 kello 12.30 Kupittaa 5:llä!