29
SYY
13.00
FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - VIFK  16 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluennakko: FC Lahti A - VIFK

Pitkä kausi on takana ja viimeinen rutistus edessä. FC Lahti A:lla riittää panosta viimeisessä ottelussaan, eivätkä panokset voisi olla enää suuremmat. Kisapuistossa pelataan lauantaina mestaruudesta, kun syksyiseen idylliin saapuu sarjajumbo Vasa IFK. Lahti varmistaa voitolla mestaruuden.


Mestaruus oli katkolla jo edellisellä kierroksella Turussa, mutta vahva TPS oli toista mieltä. Tuulisella Kupittaalla turkulaiset menivät jo 2-0-johtoon, mutta Lahti taisteli. Berat Köse laittoi kulmapotkun suoraan sisään tuulisessa säässä ja Olle Sälpäkivi punnersi ottelun tasoihin. Lahti oli lähellä ratkaisevaa osumaa lisäajalla, mutta pallo ei tällä kertaa pomppinut lahtelaisille. Kakkosena oleva Ilves oli myös vaikeuksissa omassa ottelussaan, mutta nousi lopulta voittoon. Näin ollen Ilves kavensi eroa Lahteen kahteen pisteeseen.


Lahti on yhä ASM-sarjan maaliahnein joukkue. Lahtelaiset ovat mättäneet jo 62 maalia, kymmenen enemmän, kuin toiseksi eniten tehnyt Ilves. Mustapaidat ovat päästäneet 22 maalia, joka on toiseksi vähiten. Irfan Sadik johtaa sarjan maalipörssiä 17 osumallaan. Tim Martinen on toisena 11 maalilla ja Tomi Kult on kahdeksalla maalilla viidentenä.


Vierailija Vasa IFK on sarjassa viimeisenä neljällä pisteellä. Se on voittanut yhden pelin ja pelannut yhden tasan. Muista otteluista tuloksena on ollut tappio. Vaasalaiset ovat kuitenkin viime aikoina pelanneet paremmin, kuin sarjataulukosta voisi päätellä. IFK laittoi muun muassa TPS:n ja HJK:n tiukoille. Edellisellä kierroksella VIFK kohtasi kotonaan PK-35:n. PK meni ottelussa 1-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta Roni Jääskä tasoitti ottelun. PK iski seuraavaan viiteen minuuttiin kaksi maalia, mutta ottelu ei ollut ohi. Riku Jääskä kavensi pelin vielä juuri ennen ottelun loppua, mutta tasoitusta vaasalaiset eivät saaneet.


IFK on tehnyt SM-sarjassa 19 maalia ja päästänyt 63, joka on ylivoimaisesti eniten tämän vuoden sarjassa. Vaasalaisten paras maalintekijä on Roni Jääskä neljällä maalilla. Myös Nico Renlund on osunut neljästi.


FC Lahti joutuu lähtemään päätösotteluun ilman loistavan kauden pelannutta Matias Niutaa, joka on pelikieltoinen korttitilin täyttymisen vuoksi. Myös IFK:n keskikentältä puuttuu samasta syystä Oskar Hammarström.


FC Lahti A ja Vasa IFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Karsintasarjassa pisteet tasattiin Kisapuistossa lukemin 1-1. FC Lahden maalin iski Tomi Kult ja VIFK:n osumasta vastasi Jeremiah Streng. Kesäkuun lopussa joukkueet kohtasivat Vaasassa SM-sarjassa. Lahti murskasi IFK:n 9-1. Tim Martinen iski neljä osumaa, Irfan Sadik kolme ja Oskari Kekkonen ja Miska Verkko yhdet mieheen. IFK:n ainokaisen viimeisteli Kasperi Polvilampi.


FC Lahden pitkän kauden ensimmäinen virallinen ottelu oli jo tammikuussa, jossa karsintasarjan vaikeassa vieraspelissä kaatui JJK Tomi Kultin kolmella maalilla. Ensimmäisessä kotiottelussa kuitenkin SJK kävi ryöstämässä pisteet. Ilves, Pallo-Iirot, Haka ja Kuusysi kaatuivat, mutta TPV ja KuPS olivat liian vahvoja. Tasapeli Vasa IFK:ta vastaan tiesi Lahden joutumista jatkokarsintaan. Jatkokarsinnassa Kisapuistoon saapui NJS. Nuutti Laaksonen vei Lahden jo 2-0-johtoon, mutta NJS ei luovuttanut. Markus Tukiainen kavensi ja nurmijärveläiset olivat lähellä tasoittaa ottelun useaan kertaan. Lopulta Tim Martinen ja Eemeli Virta nousivat ratkaisijoiden rooliin ja Lahti selvitti kuin selvittikin tiensä SM-sarjaan.


SM-sarjassa Lahti lähti jahtaamaan muita takamatkalta, sillä kuudella joukkueella oli lähtöpisteitä. Jahti alkoikin hyvin, sillä Tomi Kult paukutti neljä maalia PK-35:n verkkoon ja mustapaidat nappasivat täydet kolme pistettä. Kärjessä olleet Ilves, TPS ja Inter lähestyivät koko kevätkierroksen ajan. Ainoat tappiot tulivat juuri turkulaisille. Syyskierros puolestaan on ollut yhtä lahtelaista ilotulitusta. Vastustajat ovat kaatuneet Turun Palloseuraa lukuun ottamatta varmasti ja takamatka Ilvekseen kääntyi Lahden karkumatkaksi. Nyt joukkueella on pitkän kauden jälkeen mahdollisuus tuoda 15 vuoden tauon jälkeen Lahteen mestaruus.


FC Lahti – VIFK 29.9.2018 kello 13.00 Kisapuistossa!


Otteluun on vapaa pääsy ja yleisöä palvelee kioski ja Maatila-Liha Merosen grilli. Tervetuloa kannustamaan!

Tilastot

16 - 0

VIFK
(7-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi