Tutkija: Yhden tähden vanhempi
Julkaistu: 17.12.2014 00.00

Tutkija: Yhden tähden vanhempi

KIHUn tutkija Outi Aarresola kirjoittaa Valon sivuilla otsikkolla "Yhden tähden vanhempi". Tekstissä on paljon mielenkiintoisia näkökulmia lasten harrastamiseen liittyen. Tässä alla muutama poiminta tekstistä ja lopussa linkki koko tekstiin.

"Miksei kysytä, millaista on olla ja urheilla meidän joukkueessa?"

"Vanhempana ymmärrän toki myös toista vanhempaa. Siinä on valtava määrä tunnetta mukana kun oma lapsi tekee jotain. Ja sydän rutussa itse toivoo, että asiat menisivät hyvin ja lapsi voisi saavuttaa sen mistä unelmoi. Sitten tulee tuumineeksi, että eipä jää homma ainakaan minusta vanhempana kiinni. Helposti unohtuu, kuka tässä unelmoi ja mitä."

”Oon joskus ajatellut, että onhan tämä ihan älytön työ. Vanhemmat ajattelevat, että mä ensinnäkin etsin huonoimmat valmentajat kaupungista, joita ikinä löydän, ja valitaan huonoimmat pelaajat, ettei vaan menestyttäis, ja jos ei menestytä, niin se on aina se, että koutsi on ihan paska.”

Yhden tähden vanhempi koko kirjoitus.

Kirjoittaja Outi Aarresola toimii tutkijana KIHUssa ja tohtorikoulutettavana Jyväskylän yliopistossa, sekä äitinä kolmen lapsen perheessä.

 
Seuran uusimmat

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi