FC Lahti A, P20 SM

KuPS - FC Reipas YJ   2 - 5

Kuopio, Savon Sanomat Areena

Otteluraportti: Lahti nautiskeli voiton Kuopiosta

FC Lahti A kaatoi Kuopion Palloseuran 5-2 Savon Sanomat Areenalla SM-sarjassa. Tim Martinen viimeisteli kaksi ja Lassi Kovalainen, Eemeli Virta ja Tomi Kult yhdet mieheen. Kultin maali on kuitenkin pöytäkirjoissa muuttunut KuPS.n pelaajan omaksi maaliksi. KuPS:n molemmista maaleista vastasi Martin Korvela.

Ottelu alkoi tasaisesti, eikä maalipaikoilla juhlittu. Lahti kuitenkin avasi maalihanat noin kymmenen peliminuutin jälkeen, kun Tim Martinen keskitti päätyrajalta maalille. Pallo leijailikin yli KuPS-vahti Aleksi Honka-Hallilan yli maalin takakulmaan ja Lahti siirtyi 1-0-johtoon.

KuPS tasoitti pelin minuutteja myöhemmin, kun Martin Korvela purjehti taidokkaasti koko lahtelaispuolustuksen läpi ja ampui pallon maaliin. Lahti kuitenkin kuittasi heti perään. Berat Köse vapautti Tomi Kultin nokikkain Honka-Hallilan kanssa. Kult syötti keskelle ja Martinen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä kolme maalia. Ensin Korvela pääsi puolittain läpi ja ampui suoraan juoksusta pallon Kari Puustisen käsien kautta maaliin. Heti perään nähtiin päivän komein osuma, kun Lassi Kovalainen tykitti vasemmalla jalallaan noin 25 metristä pallon suoraan KuPS:n maalin yläkulmaan. Ja minuutti edellisestä, kun Lahti onnistui jälleen. Eemeli Virta puski taidokkaasti Kösen antaman vapaapotkun maaliin. Tauolle lähdettiin Lahden 4-2-johdossa.

Toisen jakson alussa Tomi Kult pääsi kokeilemaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta tulinen veto meni tolppaa hipoen ohi yläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Miska Verkko vapautti Kultin, joka laittoi pallon puolustuksen jalkojen kautta pallon maaliin. Maali merkittiin lopulta Palloseuran omaksi maaliksi. Lisämaaleja ei Kuopiossa nähty, joten FC Lahti nappasi kolme sarjapistettä mukaansa.

Voitolla mustapaidat nousivat SM-sarjassa toiseksi FC Interin johtaessa. Seuraavaksi Lahden tie vie Helsinkiin, jossa 5.5. vastaan asettuu sarjajumbo HJK. Seuraava kotipeli on 12.5. jolloin Kisapuistoon saapuu Tampereen Ilves.