FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - HJK  4 - 1

Kisapuisto Stadion TN

Otteluennakko: FC Lahti A - HJK

Mestaruustaisto ASM-sarjassa tiivistyy. Idyllinen ja luonnonkaunis Kisapuisto saa toimia lauantain jännitysnäytelmän näyttämönä, kun tällä hetkellä kakkosena olevaa FC Lahtea saapuu haastamaan A-poikien maratontaulukon kakkonen Helsingin Jalkapalloklubi.

Toisena SM-sarjassa oleva FC Lahti murskasi viime lauantaina Mukkulan tekonurmella Kuopion Palloseuran 8-0-lukemin. Lassi Setälä aloitti maalijuhlat kolmella maalilla. Irfan Sadik ja Lassi Kovalainen iskivät kaksi maalia mieheen ja yksi maali merkittiin lopulta kuopiolaisten omaksi. Ottelun Lahti ratkaisi jo ensimmäisen vartin aikana. Maalinteko onkin ollut lahtelaisten suuri valtti, sillä 11 otteluun mustapaidat ovat iskeneet komeat 42 maalia. SM-sarjan maalipörssin kärkeä miehittää kolme lahtelaista. Irfan Sadik on tehnyt 11, Tim Martinen kymmenen ja Tomi Kult seitsemän maalia. Eikä Lahden puolustuskaan ole pettänyt, sillä maaleja mastokaupungin ylpeys on päästänyt 17. Mestaruustaistelu tiivistyi Lahden voitolla, sillä sarjaa johtava Ilves menetti pisteitä SJK:a vastaan. Nyt Lahden ja Ilveksen ero on enää neljä pistettä.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi kaatoi edellisellä kierroksella FC Espoon Talissa 3-2. HJK siirtyi nopeasti 2-0-johtoon, kun Emil Lillqvist ja Luka Lahtinen osuivat ensimmäiseen varttiin. Espoo kavensi ottelun ensimmäisen jakson lopussa ja tasoitti reilun tunnin pelin jälkeen. Luka Lahtinen kuitenkin viimeisteli HJK:n voiton aivan toisen jakson lopussa. Voitolla Klubi nousi kahdeksanneksi ohi KuPS:n. Maalinteko on tuottanut helsinkiläisille tuskaa. Joukkue on tehnyt toiseksi vähiten maaleja, 12. Puolustus sen sijaan on toiminut ja päästettyjä maaleja on yhtä monta kuin Lahdellakin.

Joukkueet kohtasivat toisensa kevätkierroksella Helsingissä toukokuun alussa. Luka Lahtinen vei Klubin johtoon ensimmäisellä jaksolla ja Helger Hiiesalu tuplasi helsinkiläisten johdon toisen jakson alkuun. Tomi Kult kavensi tunnin jälkeen ja Eemeli Virta nosti Lahden tasoihin lisäajalla, joten tällä kaudella Klubi on vielä kaatamatta.

Kuka nousee Kisapuiston sankariksi? Jatkuuko Lahden maalijuhlat?

FC Lahti A – HJK 18.8.2018 kello 17.00 Kisapuistossa!