Niklas Huuhtanen SM-taitokisojen nelonen
Julkaistu: 02.12.2019 00.00

FC Reippaan Niklas Huuhtanen taituroi neljänneksi Palloliiton SM-taitokilpailuissa Porissa. Erittäin tiukassa kilpailussa Huuhtanen jäi P10-sarjan (2009-syntyneet) kolmossijasta 0,3 sekuntia ja 0,6 sekuntia hopeasta. Huuhtanen kellotti koko porukan parhaat tulokset syötössä (35,4) sekä puskussa (-10,0).

P12-sarjassa FC Reippaan Ville Lehtinen sijoittui seitsemänneksi ja Osku Maukonen oli 12. Lehtinen jäi mitalisijasta 2,3 sekuntia. Hän nappasi kilpailun parhaan tuloksen kuljetus + laukauksessa (6,7). Koko viirupaita-kolmikon suoritukset olivat kultamerkin arvoisia.

Taitokilpailuilla on pitkät perinteet jalkapallossa ja taitomerkit ovat konkreettinen mittari omasta kehittymisestä. Teknisen taidon ja motoriikan kehittäminen on keskeinen osa lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Hyvä ja varma tekniikka sekä liikunnallisuuden perusta vauhdittaa sekä mahdollistaa mm. nopean havainnoinnin ja onnistuneet ratkaisut pelissä.