Pelaajat ja vanhemmat, tärkeää luettavaa
Julkaistu: 18.06.2018 00.00

Pelaajat ja vanhemmat, tärkeää luettavaa

Hei kaikki vanhemmat ja pojat!

Viimeinen rutistus käynnistyy ennen lomaa sekä kesän kohokohtaa eli Lahti-Socceria.

Heinäkuu vietetään siis kokonaisuudessaan lomaa yhteisestä harjoittelusta, eli yhteensä 4kpl harjoituksia on jäljellä ennen lomia sekä turnausta.

Alkuvuosi on allekirjoittaneen näkökulmasta sujunut erittäin positiivisesti ja pelaajia on riittänyt harjoituksiin mukavasti ja intoa on piisannut hurjasti.

Vaihtuvuutta on ollut matkan varrella ja se on tietenkin erittäin luonnollista tässä vaiheessa harrastusta.

Viimeinen muutama viikko on ollut hieman haasteellisempaa, vaikuttavia tekijöitä ovat varmasti eskareitten, koulujen yms loppumiset sekä muutenkin pitkä kevät niin valmentajilla kuin pelaajilla sekä vanhemmilla.

Eniten tämä tietenkin näkyy pojilla siellä keskittymispuolella ja sitä kautta tietysti hankaloittaa harjoituksen läpivientiä sujuvasti valmentajien näkökulmasta.

Pienenä toiveena sekä omasta että apuvalmentajien puolesta esittäisinkin kotijoukoille sellaisen hyvähenkisen tsemppauksen ja muistutuksen pojille siellä kotipuolessa, että harjoituksiin tullaan tottakai pitämään kivaa ja nauttimaan mutta myös oppimaan uusia asioita. Se oppiminen vaatii välillä vähän keskittymistä ja uusien asioiden yrittämistä ja kokeilemista eikä välttämättä aina tarkoita sitä pelkkää pelaamista.

Keskittyminen ja kuuntelu edesauttaa myös sitä, että harjoituksissa on mukavampaa ja samalla on myöskin hyvä muistuttaa, että vaikkei itse ihan jaksaisi keskittyä, niin kaveri vieressä saattaakin jaksaa. On siis erittäin suotavaa, että jokaiselle annetaan mahdollisuus saavuttaa hyvä ja nautinnollinen harjoittelutapahtuma, mistä lähdetään hymy huulilla kotiin. Pääpiirteittäin tämä on toki toteutunutkin:)

Kuten vanhempina olette kentänlaidalla huomanneet, välillä meitä valmentajia ja apuvalmentajia on myös hieman liian vähän suhteessa ison ja vilkkaan lauman hallitsemiseen eli samalla haluankin tässä viestissä muistuttaa, että apu ja sopiva osallistuminen on aina tervetullutta. Mikäli aktiivisempi osallistuminen valmennukseen ja harjoitusten vetämiseen kiinnostaa niin rohkeasti vain matkaan harjoituksiin tai sitten treenien jälkeen nykäisemään hihasta ja kertomaan innostuksestaan. Korostan, että tässä vaiheessa poikien harrastusta ei ole tärkeää, että onko tietoa tai taitoa lajia kohtaa entisestään olemassa paljon, vähän tai ei ollenkaan vaan olennainen osa tämän ikäisten poikien harrastamista on se oma sopiva heittäytyminen ja innostus.

Kuten välillä kentän laidalta näette, pelkästään jonojen ja rivien tekeminen saatta viedä ison osan harjoitusajasta ja mitä nopeammin tällaiset asiat hoituvat sitä enemmän lapsenne saa irti harrastuksesta ja koko toiminnasta ylipäänsä. Tervetuloa siis rohkeasti mukaan myös uudet valmentajat ja apuvalmentajat. :)

Allekirjoittanut jää kesälomille hieman aikaisemmin tarkoittaen sitä, että minut nähdään pilli suussa kentän laidalla viimeistä kertaa ennen taukoa 25. päivä maanantaina. Valitettavasti satun olemaan matkoilla Lahti-Soccerin aikana ja seuraavan kerran palaan touhuamaan poikien kanssa viikolla mitä luultavimmin viikolla 33. Elokuun alku menee omalta osalta oman siviilisäädyn muuttuessa sekä siitä juhlinnasta toipuessa :)

Harjoittelu alkanee kuitenkin normaalisti elokuun alussa ja näistä asioista lisätietoa on tulossa myöhemmin.

PS. Lahti-Soccerin joukkuejaoista ja valmennuksesta tietoa tämän viikon aikana. Turnauksessa myös jo erinomainen paikka olla mukana siellä valmennus/ ohjauspuolella.

HUOM! Tämän keskiviikon harjoitukset ovatkin Kisapuiston tekonurmen sijaan Jalkarannan nurmikentällä alkaen klo 16:30.

Mukavaa kesäkuun loppua sekä hyvää juhannusta kaikille!

Terveisin,

Kaarlo Rantanen

FC Reipas

P11 - F7

Seuran uusimmat

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi