FC Lahti A, A SM karsinta

FC Reipas - KuPS

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti A nousi lisäajalla tasapeliin

FC Lahti A taisteli tärkeän tasapelipisteen ASM-karsinnassa Kuopion Palloseuraa vastaan Kisapuistossa. Ottelu päättyi 1-1. Ottelun maaleista vastasivat Olle Sälpäkivi ja vierailijoiden Ilari Kekäläinen.

Lahti aloitti ottelun hyvin. Noin kymmenen minuutin kohdalla Erik Heinonen osui tolppaan. Lahti onnistui muutamaan kertaan rikkomaan vaarallisesti kuopiolaisten puolustuslinjan, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet perille. Vartin jälkeen myös KuPS heräsi ja Lahden maalissa torjunut Joona Halla joutui venymään Ilari Kekäläisen vedon tielle.

Lahden paras paikka tuli noin puolen tunnin kohdalla. Miska Verkko ampui vapaapotkun kohti ylänurkkaa. KuPS:n maalissa pelannut Aleksi Honka-Hallila venyi ja torjui laukauksen kulmapotkuksi. Keltamustat puolestaan onnistuivat ensimmäisellä jaksolla tekemään maalin. Jani Rinta-Halkola keskitti ja pallo tuli koko pelaajapakan läpi. Ilari Kekäläinen tuli taustalta ja pääsi tälläämään sydämensä kyllydestä kuopiolaiset 1-0-taukojohtoon.

Toisella jaksolla KuPS hallitsi ja Joona Halla joutui useasti torjuntatöihin. Paras paikka syntyi Eetu Rissaselle, jonka tulisen vedon Halla torjui vaivoin. Lahti ei saanut omaa hyökkäyspeliään käyntiin koko jakson aikana.

Kärkikamppailu näytti jo päättyvän vierailijoiden juhliin, mutta lahtelaiset näyttivät jälleen taisteluluonnetta. Olle Sälpäkivi prässäsi ja liukui KuPS-vahti Aleksi Honka-Hallilan avauksen eteen. Pallo jäi pomppimaan aivan maalin edustalle ja Sälpäkivi itse punnersi ottelun tasoihin lisäajalla.

Tasapelipiste pitää FC Lahden yhä oman karsintalohkonsa piikkipaikalla. Karsintaa on Lahden osalta jäljellä enää yksi ottelu ja se pelataan 16.3. Helsingin Talissa Atlantista vastaan. Vaikka Lahti on jo varmistanut paikkansa ensi kesän SM-sarjaan, on lohkon voittajalle jaossa kolme lähtöpistettä.