FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - PPJ

KISAPUISTO STADION

Otteluraportti: FC Lahti B suli Kisapuiston helteessä

FC Lahti B palasi kesätauolta suoraan Kisapuiston helteeseen B-poikien Ykkösen B-lohkon otteluun helsinkiläistä Pallo-Pojat Junioreita vastaan. Värikkään ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3-5. Kotijoukkueelta maalinteossa onnistuivat Sami Varjovirta ja Alex Rantala, jolle merkittiin kaksi osumaa. Vierailijoilta maalin makuun pääsivät puolestaan kahdesti osunut Vertti Suokivi, Emil Rask, Anton Puintila ja Olli Sotavalta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Lahti iski jo ensimmäisellä vartilla. Matias Jaakkola löysi loistavalla puolenvaihdollaan Lassi Forssin, joka ohitti taitavasti vierailijoiden puolustajan. Forss keskitti maalille, jossa Alex Rantala oli ensimmäisenä pallossa ja Lahti siirtyi johtoon.

Forss järjesteli myös toisen huippupaikan Rantalalle jakson puolivälissä, mutta tällä kertaa PPJ:n maalilla pelannut Niklas Ranta venyi torjuntaan. Toisessa päässä FC Lahden maalivahti Nikita Volkov nappasi haamutorjunnan Rafael Poireyn vetoon. Jakson loppua kohden mentiin lahtelaisten hienoisessa hallinnassa, mutta PPJ pyrki iskemään terävästi Lahden linjan taakse.

Aivan jakson lopussa molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Ensin Emil Yildirim haastoi ja Rantala iski sumasta päivän toisensa ja hetkeä myöhemmin vierailijoiden Vertti Suokivi kavensi Oliver Luoman esityöstä. Tauolle siirryttiin lahtelaisten 2-1-johdossa.

Lahti tuli tauolta vahvasti ja loi heti alussa kolme vaarallista paikkaa. Etenki Lassi Forss ja Sami Varjovirta pelasivat hyvin yhteen. PPJ kuitenkin iski kesken lahtelaisvyörytyksen. Vierailijoiden Anton Puintila pääsi Nikita Volkovin avauksen väliin ja pallo kimposi Emil Raskille. Rask sijoitti pallon helposti tyhjään maaliin ja ottelu oli tasan.

Takaiskun jälkeen Lahden peli oli hieman sekaisin ja helsinkiläiset käyttivät tilanteen hyväkseen. PPJ sahasi ensin Lahden puolustuksen rikki ja lopulta siirteli vielä palloa taidokkaasti rangaistusalueella. Lopulta Vertti Suokivi sijoitti pallon ohi Volkovin. PPJ meni vielä 4-2-johtoon vartti ennen loppua Anton Puintilan maalilla.

Lopussa Lahti heräsi taistelemaan ja onnistuikin kavennuksessa muutamaa minuuttia ennen loppua. Alex Rantala näytti nopeuttaan ja keskitti laidalta. Sami Varjovirta ohjasi pallon maaliin ja Lahti oli jälleen pelissä mukana. Lisäajalla Lahti loi hirvittävän paineen, mutta PPJ ratkaisi ottelun vastahyökkäyksellä. Volkov tojui ensimmäisen yrityksen, mutta loppulukemat 5-3 iski paluupallosta Olli Sotavalta.

Näin ollen FC Lahti B:n syyskierros alkoi tappiolla. Seuraavana Lahti kohtaa 4.8. vieraskentällä Pallokerho Keski-Uusimaan. Seuraava kotiottelu on puolestaan 17.8. jolloin Lahteen saapuu HJK/3.