FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - HJK/3

KISAPUISTO STADION

Otteluraportti: FC Lahti B nappasi komean voiton HJK/3:sta

FC Lahti B nappasi komean voiton aurinkoisessa Kisapuistossa B-poikien Ykkösen kamppailussa HJK/3:sta vastaan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3-1. Lahden maaleista vastasivat Sami Varjovirta, Asaad Babiker ja Tymek Kuzniarek. Klubin ainokaisen iski Patrik Viinikari.

Lahti otti ottelussa ohjat heti alussa. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Asaad Babiker taisteli päätyrajalla pallon itselleen ja löysi syötöllään Sami Varjovirran. Varjovirta ampui tulisesti, mutta HJK:n maalissa pelannut Anders Hyvönen sai sormiaan hieman väliin ja lopputuloksena oli kulmapotku.

Reilun vartin pelin jälkeen Lahti onnistui. Tymek Kuzniarek vapautti Varjovirran laidalta ja sähäkästi esiintynyt Varjovirta viimeisteli kotijoukkueen 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Lahti kolisutteli vielä Varjovirran antaman vapaapotkun jälkitilanteesta maalipuita, mutta kohti jakson puoliväliä mentäessä myös HJK alkoi saamaan otetta.

HJK:n paras paikka tuli noin puolen tunnin kohdalla. Kulmatilanteesta Klubin Valtteri Lemmetti pääsi ampumaan noin viidestä metristä. Hänen osumansa palloon oli hyvä ja pallo näyttikin menevän maaliin, mutta Lahden maalivahti Nikita Volkov torjui pallon ja lahtelaispuolustus siivosi loput. Tauolle siirryttiin 1-0-kotijohdossa.

Lahti sai toiselle jaksolle unelma-alun. Volkov lähetti maalipotkun liikkeelle pitkänä ja korkeana keskiviivan toiselle puolen. Kuzniarek voitti pääpallon jatkaen pallon suoraan eteenpäin. Irtopallossa oli paikalla ensimmäisenä Asaad Babiker, joka karkasi yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti ohi Anders Hyvösen.

Lahti loi paljon hyviä maalipaikkoja, mutta Hyvönen torjui lahtelaisyrityksiä kerta toisensa jälkeen. Etenkin Lahden prässipelaaminen tuotti Klubille vaikeuksia ja keskikentällä hyvän ottelun pelanneet Kalle Munukka ja Matias Jaakkola voittivat palloja mustapaidoille. Kesken lahtelaispainostuksen Klubi kuitenkin onnistui. Ilmari Mäkikuutti haastoi rangaistusalueen sisällä ja Lahti joutui rikkomaan. Pallo vietiin pilkulle ja Patrik Viinikari kavensi varmasti tilanteeksi 2-1.

Lahti ei kuitenkaan takaiskusta säikähtänyt vaan jatkoi maalipaikkojen luomista. Hyvösen päivän kuntoa pääsivät testaamaan niin Kuzniarek, Onni Pekkanen kuin Samuel Kouhia. Vasta viimeisillä minuuteilla Lahti onnistui kun Tymek Kuzniarek karkasi väkivahvasti yksin läpi ja sijoitti loppulukemat 3-1. Maalin jälkeen Klubin Jussi Koivusaari protestoi itselleen toisen varoituksen ja Lahti pääsi pelaamaan ottelun lopun ylivoimalla. Mustapaidoilla oli muutama maukas maalipaikka, mutta voitto irtosi lopulta lukemin 3-1.

Voitto nostaa FC Lahti B:n sarjassaan seitsemänneksi. Seuraavana FC Lahti kohtaa lauantaina 24.8. vieraskentällä WJK/SuPan. Seuraava kotiottelu on puolestaan 1.9. Kisapuistossa, jonne vastustajaksi saapuu FC Honka/3.