FC Lahti A, P20 SM-karsinta

FC Reipas - MP  2 - 2

Mukkula Halli TN

Otteluraportti: FC Lahti A tasapeliin MP:n kanssa

FC Lahti A ja Mikkelin Palloilijat tasasivat pisteet ASM-karsintaottelussa Mukkulassa lukemin 2-2. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Sami Varjovirta ja Emil Yildirim. Vierailijoilta osuivat Peetu Kerminen ja Niila Forsell.

Vierailija MP aloitti pelin vahvasti ja vain neljän minuutin pelin jälkeen mikkeliläiset heiluttivat maaliverkko. Leevi Leinonen alusti ja Peetu Kerminen sai siirtää MP:n helposti johtoon maalin edustalta. MP oli salamamaalin jälkeen terävä ja hallitsi vahvasti koko jaksoa. Lahtelaisten paras paikka tuli noin vartin kohdalla, kun Sami Varjovirran ovela syöttö tavoitti puolustuslinjan taakse hiipineen Emil Yildirimin, mutta MP-vahti Veikka Stålhand venyi pallon tielle. Vierailijoiden painostuksesta huolimatta lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauollu siirryttiin mikkeliläisten 1-0-johdossa.

Lahti piristyi toisella jaksolla ja hallitsi puolestaan koko jaksoa. Hallinta tuotti tulosta noin kymmenen minuutin jälkeen, kun pystysyöttö tavoitti Sami Varjovirran. Hän ajoi röyhkeästi kohti maalia ja ampui komean yläkulmavedon.

Maalin jälkeen Lahdella oli paikkansa lisämaaleille, mutta tulosta ei tahtonut syntyä. Ottelun viimeisillä minuuteilla molemmat joukkueet hakivat tosissaan voittoa ja paikkoja syntyi molempiin päihin. Emil Yildirim vei Lahden johtoon kaksi minuuttia ennen loppua Aleksi Mykrän esityöstä. MP kuitenkin kampesi itsensä lisäajalla tasoihin Niila Forsellin osumalla. Lisäajalla Lahti kolisutteli maalipuita, Lahti-vahti Rasmus Saari puolestaan venyi toisessa päässä kertaalleen haamutorjuntaan, joten pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Tasapelipiste nosti Lahden neljään pisteeseen. Karsintalohkossa se oikeuttaa kahdeksanteen sijaan. MP on puolestaan kolmantena kymmenellä pisteellä. Seuraavaksi FC Lahti A kohtaa Kuopion Palloseuran 7.3. Mukkulassa.