FC Lahti A, P20 SM-karsinta

FC Reipas - Atlantis FC  1 - 6

Mukkula Halli TN

Otteluraportti: Atlantis kuritti FC Lahti A:ta 6-1

FC Lahti A kärsi 6-1-tappion ASM-karsinnassa helsinkiläiselle Atlantis FC:lle lauantaina Mukkulassa. Vierailija rokotti armottaa lahtelaisten virheistä. FC Lahden ainokaisen viimeisteli Tapio Torpo. Atlantiksen Impton Söderlund osui kolmesti. Muista osumista vastasivat Tommaso Conti, Daniel Åkerlund ja Modou Sabally.

Lahti aloitti ottelun hyvin ja Tymek Kuzniarek oli lähellä päästä huippupaikkaan. Vierailija kuitenkin rokotti jo kahdeksannella minuutilla. Atlantiksen maalivahti Ramilson Almeida avasi maalipotkun suoraan Impton Söderlundille, joka ohitti kolme lahtelaista ja iski pallon ohi Rasmus Saaren. Minuuttia myöhemmin Atlantis onnistui jälleen. Daniel Åkerlund ampui, mutta lahtelais puolustus onnistui blokkaamaan vedon osittain. Pallo kuitenkin kimpoili vapaana olleelle Tommaso Contille, joka tuplasi vieraiden johdon.

Salamamaalien jälkeen Lahti onnistui saamaan pelin jälleen haltuunsa. Hallinta ei kuitenkaan realisoitunut maalipaikkoina, vaan Atlantis rokotti jälleen paikastaan. Matheus Oliveira syötti laidalta maalin edustalle ja Impton Söderlund sai siirtää pallon jälleen maaliin.

Lahti onnistui lopulta jakson puolivälissä. Erik Heinosen vapaapotku putosi suoraan toppari Tapio Torpon jalkaan. Torpo jatkoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maalin perukoille ja Lahti kavensi. Atlantis kuitenkin onnistui ensimmäisellä jaksolla vielä kerran. Lahtelaispuolustus repesi ja Daniel Åkerlund vei vieraat 4-1-taukojohtoon.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueelle myrkkyä. Kesken lahtelaispainostuksen vierailijoiden Fesal Mohamed syötti Impton Söderlundin läpi ja Söderlund iski jo illan kolmannen maalinsa. Maalin jälkeen ottelussa oli pieni suvantovaihe. Lahtelaisten Asaad Babiker ja Tymek Kuzniarek sahasivat kertaalleen kauniisti vierailijoiden puolustuksen läpi, mutta Kuzniarekin tulinen veto meni niukasti ohi maalin. Toisessa päässä pallo kävi kertaalleen tolpassa ja maaliviivalla.

Atlantis onnistui vielä lisäajalla erikoistilanteesta. Joao Costan kulmapotku leijaili suoraan Modou Saballyn päähän. Saballyn hallittu pusku painui verkkoon ja Atlantis voitti ottelun lopulta 6-1. FC Lahti A on kolmen ottelun jälkeen SM-karsinnassa pisteittä. Atlantis puolestaan nousi voitollaan neljänneksi kuudella pisteellään.

Seuraavana Lahti kohtaa vieraskentällä Malmin Palloseuran 22.2. Seuraava kotiottelu on puolestaan 29.2.2020 jolloin Lahteen vierailulle saapuu Mikkelin Palloilijat.