16
ELO
17.30
FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Kuusysi - FC Reipas   2 - 2

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B pistejakoon paikallispelissä

FC Lahti B kohtasi B-poikien Ykkösessä sunnuntaina FC Kuusysin tiukassa paikallisottelussa. Kyykän isännöimä paikallispeli päättyi 2-2-tasapeliin. Ottelun maaleista vastasivat Lahden Asaad Babiker ja Niko Munukka ja Kyykän Samuel Nordenswan ja Onni Hänninen.


Paikallisottelusta ei tunnetta tai vauhtia puuttunut, vaan kumpikin joukkue halusi voittaa heti alussa. Jokainen kaksinkamppailu oli tahtojen taistelu. FC Lahti hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta kotijoukkue iski ensimmäisen osuman. Tuomas Kautosen ja Lauri Ala-Kauhaluoman jalat sotkeentuivat rangaistusalueella ja pallo vietiin 11 metriin. Samuel Nordenswan upotti pilkun varmasti ja siirsi Kuusysin johtoon.


Aikaisemmat ottelut näytöstyyliin voittanut FC Lahti joutui ensimmäistä kertaa takaa-ajoasemaan. Lahti kuitenkin onnistui luomaan paikkoja ja kotijoukkue Kuusysi oli ajoittain vaikeuksissa. Lahden Samuel Kouhia ja Viljami Heinonen pääsivät kumpainenkin kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta Kyykän kassari Eemeli Mikkonen liimasi varmasti molempien yritykset. Näin ollen tauolle lähdettiin Kuusysin johdossa.


Myös toisen jakson alku oli Lahden, mutta Kuusysi ensimmäisen vartin. Eemeli Mikkonen torjui Roope Niskasen tulisen vapaapotkun, mutta tunnin kohdalla Mikkonen joutui antautumaan. Kalle Munukka antoi täydellisyyttä hipovan avauksen ja Asaad Babiker kirmasi linjan taa. Babiker otti pallon haltuun ja sijoitti pallon maaliin varmasti. Kyykkä kuitenkin kuittasi seuraavasta hyökkäyksestä. Julius Utriaisen vapaapotku meni koko puolustuspakan läpi ja Onni Hänninen siirsi Kyykän jälleen johtoon.


Maalien jälkeen pelin luonne muuttui ja Kuusysi puolusti yhä syvemmältä. Lahti ei täysin onnistunut hyödyntämään painetta, vaikka Onni Pekkanen ja Samuel Kouhia onnistuivatkin rikkomaan puolustusmuurin kertaalleen.Kyykän Eemeli Mikkonen toimi valkoisten viimeisenä lukkona.


FC Lahti kuitenkin kampesi itsensä tasoihin aivan ottelun lopussa. Viljami Heinonen keskitti ja juuri vaihdosta kentälle tullut Niko Munukka jatkoi pallon taidokkaasti maaliin suoraan ilmasta. Heti maalin jälkeen Lahti sai vielä Kyykän maalin edustalle hyvän hässäkän, jossa pallo kävi pariin otteeseen liki maaliviivalla. Kyykkä kuitenkin selvisi ja näin ollen pisteet jaettiin lukemin 2-2.


Ensimmäisestä pistemenetyksestä huolimatta FC Lahti johtaa B-poikien Ykköstä. Pisteitä Lahdella on kasassaan viiden ottelun jälkeen 13. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa 22.8. helsinkiläisen PPJ:n Kisapuistossa.

Tilastot
FC Kuusysi

2 - 2

(1-0)
9'MaaliNordenswan Samuel
60'MaaliBabiker Asaad
63'MaaliHänninen Onni
88'MaaliMunukka Niko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista