FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - Gnistan  9 - 1

Pajulahti TN

Otteluraportti: FC Lahti B murskavoittoon

FC Lahti B nuiji IF Gnistanin Pajulahden helteessä B-poikien Ykkösessä lukemin 9-1. FC Lahden maaleista vastasivat kahdesti osuneet Viljami Heinonen ja Topias Helle ja kertaalleen maaliverkkoa heiluttaneet Joona Hietamäki, Tuomas Kautonen, Onni Pekkanen, Niko Munukka ja Roope Niskanen. Gnistanin ainokaisen viimeisteli Miko Seppälä.

FC Lahti otti ottelun haltuun heti alusta, mutta vierailija pyristeli hetken. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Lahti loi kaksi paikkaa, mutta Gnistan kesti. Sen jälkeen lahtelaiset menivät menojaan. Eelis Penttilä ja Noa Ahlfors rakensivat ja Joona Hietamäki siirsi pallon verkkoon. Viitisen minuuttia myöhemmin Viljami Heinonen lisäsi Lahden johtoa komealla sijoituksellaan riiston jälkeen.

Jakson puolivälissä Lahti onnistui jälleen. Onni Pekkanen keskitti lyhyenä pelatusta kulmatilanteesta ja Tuomas Kautonen puski pallon maaliin. Etenkin Onni Pekkanen järjesteli ja pääsi paikoille jakson loppupuoliskolla, mutta palkinto jäi saamatta aina ensimmäisen jakson lisäajalle saakka.

Lisäajalla Lahti rokotti kahdesti. Ensin Roope Niskanen alusti ja Viljami Heinonen kävi viimeistelemässä päivän toisen osumansa. Ja heti perään toppari Kalle Munukka pelasi täydellisellä pallolla Onni Pekkasen läpi. Pekkanen harhautti Gnistan-vahti Eino Simolan ja kuljetti pallon tyhjään maaliin. Tauolle mentiin Lahden 5-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Eelis Penttilä avasi Gnistanin puolustuksen kahdesti oikea-aikaisilla juoksuillaan. Molemmissa tilanteissa hän pelasi laidalta keskelle. Ensimmäisessä viimeistelijänä oli Niko Munukka ja toisen upotti Topias Helle.

Lahti hallitsi ottelua, mutta vierailija onnistui puolustamaan. Gnistan nosti puolustuslinjaansa ja jätti lahtelaiset useaan otteeseen paitsioon. Ainoastaan Roope Niskanen onnistui maalinteossa komealla ylänurkka vedollaan.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Gnistanin paitsioansa petti kertaalleen ja lahtelaiset rokottivat. Onni Pekkanen alusti ja Topias Helle viimeisteli Lahden jo 9-0-johtoon. Ottelun lopussa Gnistan sai kuitenkin kuparisensa rikki. Vierailijoiden Elias Niemistä rikottiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. FC Lahden Nikita Volkov torjui Miko Seppälän ensimmäisen yrityksen, mutta rangaistuspotku uusittiin ja Seppälä upotti toisen varmasti. Takaiskusta huolimatta Lahti purjehti komeaan 9-1-voittoon.

Ottelun jälkeen täyden päivätyön tehnyt FC Lahti -peluri Daniel Koskipalo oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Hänen mukaansa Lahti onnistui juoksuttamaan vierailijoilta jalat alta. Koskipalo kertoi, että onnistumiset hyökkäyspäässä nostavat koko joukkueen itseluottamusta.

- Saimme heti alusta hyvän paineen ja onnistumisia. Pidimme rauhallisesti palloa ja hyökkäsimme monipuolisesti. Juoksutimme vastustajalta jalat alta ja saimme sitä kautta tilaa ja lisää onnistumisia. Onnistumiset lisäävät koko joukkueen itseluottamusta. Harjoittelimme juuri hyökkäämistä, joten onnistumiset kentällä antavat luottoa omaan tekemiseen ja motivaatiota harjoituksiin, Koskipalo kertoo.

FC Lahti johtaa B:n Ykköstä neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Lahti kohtaa ensi sunnuntaina paikallisottelussa FC Kuusysin. Ottelu on Kuusysin kotiottelu ja se pelataan Kisapuistossa kello 17.30 alkaen.

Tilastot

9 - 1

Gnistan
(5-0)
13'MaaliHietamäki Joona
16'MaaliHeinonen Viljami
22'MaaliKautonen Tuomas
45'MaaliHeinonen Viljami
53'MaaliMunukka Niko
87'MaaliSeppälä Miko