FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas Lahti - TiPS  6 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B dominoi sarja-avauksessaan

FC Lahti B murskasi Tikkurilan Palloseuran B-poikien Ykkösen sarja-avauksessa Kisapuistossa sunnuntaina lukemin 6-0. Koko ottelu oli FC Lahden täydellisessä hallinnassa. Ottelun maaleista vastasivat Noa Ahlfors, joka osui kahdesti ja Onni Pekkanen, Daniel Koskipalo, Asaad Babiker ja Veeti Laiho.

Lahti otti ohjat heti käsiinsä ja ensimmäinen maali oli jo lähellä heti ensimmäisellä minuutilla. Vartin kohdalla Lahti sai kuparisen rikki, kun Veeti Laiho keskitti ja Noa Ahlfors puski tarkasti pelivälineen verkkoon.

Lahti tuhlaili koko jakson paikkoja urakalla, mutta puolustuspelaaminen oli mallikasta. TiPS ei päässyt ensimmäisellä jaksolla kertaakaan Lahden alueelle kontrolloidusti ja näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla lahtelaiset ryhdistäytyivät myös viimeistelyssä, vaikka TiPS-vahti Nooa Poropudas pitikin joukkuetta pystyssä. Ensin Onni Pekkanen alusti Noa Ahlforsin toisen osuman, kun peliä oli takana noin 50 minuuttia. Hetkeä myöhemmin Pekkanen iski itse kauniilla nostolla Poroputaan yli.

Seuraava kymmenminuuttinen tuotti jälleen kaksi maalia. Daniel Koskipalo riisti itse pallon ja ampui pallon maaliin. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin Kosti Pöyry keskitti ja Asaad Babiker tuikkasi maalinedustalta 5-0-maalin. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua toppari Veeti Laiho katkaisi syötön, kuljetti tyhjät pois ja ampui loppulukemiksi 6-0. Koko 90-minuuttinen oli lahtelaisten kontrollissa. Lahden maalivahti Anton Munukalle ei kertynyt ottelussa ainoatakaan torjuntaa ja TiPS:n hyökkäykset jäivät hyvin vähiin.

Voitto nosti Lahden sarjakärkeen maalieron turvin. Seuraavaksi FC Lahti B kohtaa vieraskentällä FC KTP:n 26.7. Seuraava kotiottelu on puolestaan Pajulahdessa 9.8. jolloin vieraaksi saapuu IF Gnistan.

Tilastot

6 - 0

TiPS
(1-0)
13'MaaliAhlfors Noa
50'MaaliAhlfors Noa
66'MaaliKoskipalo Daniel
69'MaaliBabiker Asaad