FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - KJP/YJ  2 - 1

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B voittoon KJP:sta Kouhian maaleilla

FC Lahti B kaatoi Kouvolan Jalkapallon B-poikien Ykkösessä Kisapuistossa lukemin 2-1 sateen ja auringon vuorotellessa. FC Lahden molemmat maalit iski Samuel Kouhia. Vieraiden ainokaisen viimeisteli Väinö Hietala.

Ottelun ensimmäinen jakso oli lahtelaisittain karu. Lahti hallitsi jaksoa suvereenisti ja loi paikat, mutta joutui antautumaan vieraiden ainoasta hyökkäyksestä. Lahtelaisten parhaimmat paikat tulivat Asaad Babikerille, joka osui tolppaan, Tuomas Kautoselle, jonka tulinen veto meni niukasti yli ja Viljami Heinoselle, jonka laukauksen eteen KJP-vahti Mikko Yrjölä sai käsiään väliin.

KJP siirtyi johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Lahden linja oli korkealla ja kouvolalaisten Juho Innanen laittoi laidasta syötön lahtelaisten linjan taa. Väinö Hietala karkasi ja viimeisteli vieraat 1-0-johtoon KJP:n ainoasta hyökkäyksestä. Samoissa lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisen jakson alussa KJP sai pari vaarallista kulmapotkua, mutta Lahden puolustus pelasi uhrautuvasti ja takaiskuilta selvittiin. Tunnin kohdalla FC Lahti sai jälleen otteen ja Topias Inkinen osui vapaapotkusta yläputkeen. Inkisen veto oli painumassa yläkulmaan, mutta Mikko Yrjölä sai jälleen sormiaan riittävästi väliin.

Hetkeä myöhemmin Lahti lopulta onnistui. Topias Inkisen yli 30 metrin pystysyöttö putosi suoraan Samuel Kouhialle, joka puski pallon varmasti verkkoon ja Lahden tasoihin. Ja vain minuutteja tästä, Asaad Babiker riisti pallon kouvolalaispuolustukselta ja karkasi läpi. Hän kiersi rauhallisesti KJP-vahti Mikko Yrjölää, kunnes syötti Kouhialle, joka ampui pallon varmasti reppuun ja Lahden 2-1-johtoon.

Lahti loi viimeisen 20 minuutin aikana vielä muutaman maalipaikan, mutta lisäosumia ei nähty. KJP:n vaaralliset paikat jäivät lähinnä puolesta kentästä kokeilujen tasolle. Näin ollen FCLahti nappasi arvokkaat kolme pistettä.

Voitolla FC Lahti B jatkaa Ykkösen B-lohkon kärjessä. Ero kakkosena olevaan KJP:on on nyt neljä pistettä, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Seuraavaksi Lahti kohtaa viikon päästä vieraskentällä HJK:n kakkosjoukkueen ja 4.10. Lahti kohtaa kotonaan Mikkelin Palloilijat.

Tilastot

2 - 1

KJP/YJ
(0-1)
30'MaaliHietala Väinö