FC Reipas - Tiedote poikkeustilanteesta
Julkaistu: 31.03.2020 00.00

FC Reipas - Tiedote poikkeustilanteesta

TIEDOTE POIKKEUSTILANTEESTA - Toimintamaksut, henkilöstön lomautus ja seuran tukeminen

FC Reippaan yhteisöön kuuluvat niin pelaajat kuin heidän perheensä, joukkueet, seuran toimijat ja kumppanit. Yhteisömme koostuu Perhefutislaisista A-junioreihin. Tämän hetken yhteiskunnallinen tilanne on asettanut yhteisömme haastavaan tilanteeseen, jossa seura joutuu tekemään ratkaisuja alati muuttuvissa tilanteissa. Tässä tiedotteesta löytyy infoa seuran toimintamaksuista, henkilöstön lomautuksista ja siitä, miten FC Reipasta voi tukea.

Käsillä oleva poikkeustilanne on asettanut myös FC Reippaan haastavaan asemaan. Suomen suurin kansanliike - seuratoiminta - on lähes täysin keskeytynyt ja ongelmia ratkotaan intensiivisesti. Poikkeusolojen kestosta kukaan ei osaa sanoa tällä hetkellä mitään varmaa. FC Reippaan ykkösprioriteetti on nyt seuran toiminnan jatkuvuuden sekä toimintaedellytysten turvaaminen nyt ja tulevaisuudessa.

Harjoitustoiminta

Torstaina 12.3. seura ilmoitti keskeyttävänsä harjoitus- ja pelitoimintansa. Suomen hallituksen 16.3 käyttöönottamat poikkeustoimet ja poikkeustoimien jatkamispäätös 30.3.2020 edellyttävät harjoitustoiminnan keskeytystä ainakin 13.5.2020 saakka.

Seuran valmentajat yhdessä päätoimisten kanssa ovat tehneet jokaiselle seuran joukkueelle harjoitusohjelmat omatoimisen harjoittelun tueksi. Harjoitusohjelmien noudattamisessa kaipaamme myös perheiden motivoivaa otetta pelaajaan. Heti, kun poikkeustila puretaan, jatkuu myös joukkueiden normaali harjoitustoiminta.

Toimintaedellytysten varmistaminen ja henkilöstön lomautus

FC Reippaan osalta tulovirta on tällä hetkellä lähes nollassa. Jos poikkeustila jatkuu vielä pitkään, on sillä erittäin suuri vaikutus seuran talouteen ja toiminnan jatkuvuuteen tällä tasolla. Seura on jo ryhtynyt kaikkiin mahdollisiin sopeuttamistoimenpiteisiin kulujen vähentämiseksi. Seuran hallitus päätti 30.3.2020, että koko henkilöstö lomautetaan 1 kuukaudeksi/henkilö. Lomautukset alkavat porrastetusti 6.4.2020

Toimintamaksut

FC Reipas ry on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen yhdistys, jonka keskeisin tulonlähde on jäsenten toimintamaksut. Jäsenistön toimintamaksuilla katetaan mm. valmentajien ja päätoimisten palkkoja sivukuluineen, harjoittelun kustannuksia sekä seuran kiinteitä kuluja. Harrastamisesta toimintakauden aikana syntyvät kustannukset on jaettu kahteen tasaerään, riippumatta siitä, milloin kulu kauden aikana tosiasiallisesti syntyy ja tulee seuran vastattavaksi. Nämä erät on laskutettu vuosikellon mukaisesti marraskuun ja maaliskuun lopuilla.

Yksittäinen maksu ei kohdistu millekään yksittäiselle kuukaudelle, vaan maksut koskevat koko kautta. Poikkeustilanteesta huolimatta seura järjestää toimintaa niin kokonaisvaltaisesti kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Halumme on kehittää pelaajiamme ilon, innostumisen ja intohimon ilmapiirissä. Turvataksemme toimintamme jatkumisen, veloitamme jäseniltämme nyt huhtikuussa 2020 toimintamaksun normaalisti. Tämä siksi, että toiminnan keskeytyksestä huolimatta seuralle syntyy edelleen kustannuksia, jotka sen on katettava.

Ymmärrämme tilanteen vakavuuden aiheuttamat muutokset sekä taloudelliset vaikeudet perheissä ja pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa tai myöntämään huojennusta.

Jos em. viranomaisten edellyttämä keskeytys pitkittyy, avaamme syksyllä mahdollisuuden hakea hyvitystä toimintamaksusta. Seuran elinvoimaisuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta on erittäin oleellista, että mahdollisista hyvityshakemuksista pidättäydyttäisiin.

  • Palloliitto - "Ne seurat, joiden pelaajat ja pelaajien huoltajat osoittavat tässä tilanteessa eniten solidaarisuutta seuraa kohtaan tulevat onnistumaan toiminnassaan parhaiten sen jälkeen, kun poikkeustilanne on ohi.”
  • Olympiakomitea - ”Nyt on tärkeää ajatella urheiluseuraa yhteisönä, jonka jäsenet kantavat vastuun seuran tulevaisuudesta myös vaikeassa tilanteessa.”

Vahvemmat Yhdessä

Toivomme jäseniltämme ymmärrystä tässä erittäin poikkeavassa tilanteessa, joka on myös seurallemme erittäin vaikea. Tilanne tulee ennen pitkään normalisoitumaan ja me yhdessä selviämme kyllä tästä. Me kaikki yhdessä olemme seura. Seuraamme epidemian etenemistä ja siihen liittyviä viranomaisten ohjeistuksia tarkasti. Tiedotamme mahdollisista yllä mainittuihin linjauksiin tulevista muutoksista.

SEURAN TUKEMINEN

FC Reipas on yhteisöllisyyttä, avoimuutta ja luotettavuutta

Tässä erittäin haasteellisessa tilanteessa koko Reipas-perheen apu on tärkeää. Me olemme Vahvemmat Yhdessä. Ajatus koko seuran toiminnan lamaantumisesta on musertava. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä FC Reippaalla ei ole mahdollisuutta rakentaa taloudellisia puskureita, jotka kantaisivat tällaisten tilanteiden yli.

Tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden tukea seuran elinvoimaisuutta erityyppisillä kannatusjäsenmaksuilla. Jäsenyydet haetaan verkkolomakkeen kautta – www.fcreipas.fi

Kannatusjäsenyys

  • Antaa yksityishenkilölle äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kevät- ja syyskokouksiin.
  • Vapaavalintainen FC Reippaan seuratuote - mallisto
  • Kannatusjäsenmaksu - 150 euroa
  • Laskutamme jäsenmaksun

Kannatusjäsenyys - Yhteisö

  • Kannattavalla yhteisöllä ei ole äänioikeutta yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa.
  • Kolme vapaavalintaista FC Reippaan seuratuotetta - mallisto
  • Kannatusjäsenmaksu - 500 euroa
  • Laskutamme jäsenmaksun

Huoltajajäsenyys

  • Pelaajajäsenen huoltaja saa itselleen äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin.
  • Huoltajajäsenmaksu - 50 euroa (sisältää yhden vapaavalintainen FC Reippaan seuratuotteen) - mallisto
  • Huoltajajäsenmaksu - 20 euroa (ei sisällä seuratuotetta)
  • Laskutamme jäsenmaksun

FC Reipas ry.

Hallitus

Vahvemmat Yhdessä

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi