FC Lahti P20, P20 SM

FC Reipas Lahti - Gnistan  1 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti A kaatoi Gnistanin

FC Lahti A kaatoi IF Gnistanin SM-sarjan viimeisessä kotiottelussa lumisateen viilentämässä Kisapuistossa lukemin 1-0. Lahti hallitsi ottelua täysin, mutta lopulta yksi maali riitti voittoon. Osuma kirjattiin vierailijoiden omaksi maaliksi.

Gnistan sai alkuun kaksi paikkaa, mutta lahtelaisvahti Elmo Laaksonen torjui vierailijoiden yritykset. Siitä eteenpäin lahtelaiset nappasivat hallinnan ja kahdeksannella minuutilla Aku Laitinen pelasi Niko Munukan puolittain läpi. Munukka ajautui pieneen kulmaan, mutta sai punnerrettua laukauksen. Laukaus kuitenkin meni takatolppaa nuollen ohi maalin.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Gnistan joutui alivoimalle. Aleksi Mykrä katkaisi syötön ja oli karata yksin läpi. Gnistanin Leevi Martikainen joutui kaatamaan hänet ja Martikainen joutui katselemaan punaista korttia. Alivoimalla vierailija vetäytyi entisestään ja sumputti keskustan tukkoon. Lahti jaksoi jauhaa kärsivällisesti ja väsyttää vierailijoita. Hieman ennen loppua pitkän pallorallin päätteeksi Joona Hietamäki avasi tarkan pallon Asaad Babikerille linjan taa. Babiker pudotti pilkun kohdille Noa Ahlforsille, joka tälläsi. Gnistanin maalilla huikean ottelun pelannut Eero Tuomainen venyi haamutorjuntaan ja jatkopallon Ahlfors laittoi vaikeasta asennosta yli.

Lahtelaisten johto-osuma tuli onnekkaasti juuri ennen taukoa. Aleksi Mykrä nousi oikealta laidalta ja keskitti. Pallo otti ensin kimmokkeen Gnistanin laitapuolustajan jalasta ja kimposi siitä helsinkiläistopparin pään kautta maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Lahti hallitsi myös toista jaksoa ja jauhoi peliä hyvin. Kipinä ei juuri päässyt hyökkäyksiin. Gnistanin paras paikka tuli kaukovapaapotkusta, jonka Aatos Pirkola yllättäen ampui suoraan. Pallo viuhui hieman ohi lahtelaismaalin. Lahtelaisten paras paikka tuli puolestaan Asaad Babikerille, joka karkasi läpiajoon Roope Niskasen syötöstä. Gnistan-vahti Eero Tuomainen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja esti tilanteen. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen.

FC Lahti A on SM-sarjassa seitsemäntenä. Lahdella on pelaamatta enää yksi ottelu. Ensi lauantaina Lahti matkustaa Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi.