FC Lahti P17, P17 SM

FC Reipas Lahti - FC Inter  1 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B punnersi voiton FC Interistä

FC Lahti B kaatoi Kisapuistossa pelatussa SM-sarjan ottelussa turkulaisen FC Interin lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen viimeisteli Niko Munukka. Voitto nosti lahtelaiset hetkellisesti jo neljänneksi SM-sarjassa.

FC Lahti nappasi hallinnan heti ottelun alussa ja vierailija Inter joutui vetäytymään. Vain parin minuutin pelin jälkeen Topias Helle ampui ja Inter-vahti Tino Kangasaho sai riittävästi käsiään väliin, jotta pallo kimmahti yläputkeen. Kangasaho liimasi lopulta irtopallon ja turkulaiset selvisivät säikähdyksellä.

Jakson puolivälissä Lahti sai jälleen rikottua Interin tiivistä puolustusmuuria. Bacary Traore syötti linjan taa ja Onni Hänninen kokeili. Kangasaho otti komean jalkatorjunnan Interin maalilla ja nollasi lahtelaishyökkääjän. Hetkeä myöhemmin Kangasaho torjui myös Traoren puskun. Näin ollen tauolle lähdettiin viihdyttävän ensimmäisen jakson jälkeen maalittomassa tasatilanteessa.

Myös toinen jakso oli lahtelaisten ja lahtelaiskassari Anton Munukalle ei juuri pallokosketuksia tullut. Lahtelaisilla oli hyvä vaihe hieman reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin Julius Utriainen nousi topparin paikalta pallon kanssa ylös ja syötti Tobias Karkulowskille. Karkulowskin matala laukaus nuoli tolppaa, mutta meni ohi. Hetkeä myöhemmin Niko Munukka pääsi jatkamaan maalin edustalta, mutta Tino Kangasaho oli hereillä ja tilanne säilyi maalittomana.

Viimeisellä vartilla Lahden maali tuoksui Kisapuiston syksyisessä ilmassa. Topias Helle keskitti ja Tobias Karkulowski jatkoi niukasti yli maalin. Viisi minuuttia ennen loppua lahtelaiset lopulta onnistuivat. Eemil Laamanen pelasi tilanteen loppuun ja sai keskitettyä päätyrajalta takaviistoon. Niko Munukka otti pallon haltuun ja harhautteli itsensä tekopaikkaan. Munukka sai punnerrettua huonosta asennosta laukauksen, joka painui maalin perukoille.

Inter haki viimeiset minuutit tasoitusosumaa ja se avasi lahtelaisille vastaiskun paikkoja. Lahti ei kuitenkaan onnistunut naulaamaan peliä. Inter sai vielä lisäajalla yhden paikan, kun Valentin Purosalo jatkoi keskityksen rangaistusalueen sisältä. Pallo meni lahtelaisten onneksi sivuverkkoon ja pisteet jäivät Lahteen.

FC Lahti on pelannut 12 ottelua ja on ennen viikonlopun kierroksen lopullista valmistumista neljäntenä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat 12.9. Rovaniemen Palloseuran vieraskentällä. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 18.9. jolloin vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Tilastot

1 - 0

FC Inter
(0-0)
85'MaaliMunukka Niko