FC Lahti P17, P17 SM

FC Reipas Lahti - KJP/YJ  2 - 2

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B tasasi pisteet KJP:n kanssa

FC Lahti B ja Kouvolan Jalkapallo tasasivat pisteet SM-sarjan ottelussa Kisapuistossa lukemin 2-2. Lahden maaleista vastasivat Onni Hänninen ja Viljami Heinonen. KJP:n molemmat maalit iski Veeti Niemi.

Ottelun alku oli vauhdikas ja vierailija hallitsi peliä. Lahti kuitenkin iski maalin kahdeksannella peliminuutilla. Topias Helle antoi kulmapotkun ja lopulta Onni Hänninen jatkoi pallon maaliin pelaajamassan keskeltä.

Lahti sai maalista virtaa ja käänsi pelin itselleen. Bacary Traore pelasi loistopaikan Hänniselle, mutta hyvän ottelun pelannut Hänninen sijoitti niukasti ohi. Kesken lahtelaispainostuksen vierailija iski ottelun tasoihin. KJP riisti pallon syvällä ja Veeti Niemi pääsi ampumaan. Pallo otti pienen kimmokkeen ja painui Lahden maalin alakulmaan ohi Lenni Toivonojan.

Ensimmäinen jakso jatkui vauhdikkaana ja jakson puolivälissä KJP-vahti Eetu Kangaskolkka piti joukkuettaan pystyssä. Lauri Ala-Kauhaluoma ampui ilkeän maanuoliaisen. Kangaskolkka torjui eteensä, mutta sai poimittua pallon haltuunsa ennen lahtelaishyökääjiä.

Jakson lopussa nähtiin vielä kaksi osumaa. Ensin Topias Helle ja Onni Hänninen pelasivat hyvin yhteen linjan taa. Hänninen näki takaviistosta nousevan Viljami Heinosen ja toimitti syötön suoraan juoksulinjalle. Heinonen ampui sydämensä kyllyydestä ja siirsi Lahden jälleen johtoon.

KJP kuittasi kuitenkin muutama minuutti myöhemmin. Veeti Niemi sai jalkansa vapaaksi neljän lahtelaispuolustajan keskellä ja ampui rangaistusalueen rajalta. Pallo painui jälleen tarkasti tolpan juureen alakulmaan ja tauolle lähdettiin 2-2-tasatilanteessa.

Toinen jakso oli lahtelaisten, mutta Eetu Kangaskolkka venyi vierailijoiden maalilla kerta toisensa jälkeen. Heti alussa Bacary Traore haastoi ja KJP-puolustus rikkoi rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle ja Viljami Heinonen haki toista osumaansa. Kangaskolkka aavisti oikein ja torjui. Kangaskolkka nollasi Heinosen vielä muutaman kerran jakson aikana. Toisessa päässä Lenni Toivonoja puolestaan torjui Veeti Niemen ja Veeti Karppasen yritykset. Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Tasapelipiste nosti Lahtea sijan ja FC Lahti B on yhdeksän ottelun jälkeen sijalla 12. Viikon päästä lahtelaiset kohtaavat vieraissa Turun Palloseuran. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan 4.9. jolloin vieraaksi saapuu myös turkulainen FC Inter.

Tilastot

2 - 2

KJP/YJ
(2-2)
15'MaaliNiemi Veeti
41'MaaliHeinonen Viljami