10
HEI
14.00
FC Lahti P17, P17 SM

FC Reipas Lahti - Ilves  2 - 1

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B kesytti Ilveksen

FC Lahti B otti komean 2-1-voiton Kisapuiston hirmuhelteessä Tampereen Ilveksestä. Lahtelaisosumista vastasivat Noa Ahlfors ja Otto Salmensuu. Vierailijoiden ainokaisen iski Daniel Armstrong.


FC Lahti oli ottelun alussa pienissä vaikeuksissa Ilveksen voimakkaan prässin kanssa ja ensimmäinen viisiminuuttinen oli vierailijoiden vyörytystä. Lahti sai kuitenkin vaikean alun jälkeen pelinsä toimimaan ja käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Noa Ahlfors riisti pallon ja sijoitti itse pallon alakulmaan kymmenen minuutin kohdilla.


Ahlfors oli näkyvä koko ensimmäisen jakson. Tasaisen jakson aikana hän onnistui kahdesti pääsemään hyvään puskupaikkaan ja pelasi kertaalleen pallonriiston jälkeen Lauri Ala-Kauhaluoman puolittaiseen maalipaikkaan. Ilveksen maalilla pelannut Lucas Hugo Väyrynen kuitenkin torjui sekä Ahlforsin puskut että Ala-Kauhaluoman vedon.


Ilves ei juuri paikoilla ensimmäisellä jaksolla juhlinut. Lahden topparipari Miro Hirvonen – Julius Utriainen katkoivat liki jokaisen tamperelaisyrityksen jo hyvissä ajoin. Ainoastaan Berkin Özcelik pääsi ampumaan vastapalloon. Lahden maalilla pelannut Anton Munukka torjui yrityksen varmasti ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.


FC Lahti tuli toiselle jaksolle hyvin. Vaihdosta kentälle tullut Otto Salmensuu oli aina siellä, missä tapahtui. Ensin Salmensuu järjesti paikan Noa Ahlforsille, mutta hyökkääjä ei aivan saanut jatkoonsa puhdasta osumaa. Salmensuu riisti kuitenkin itse pallon takaisin ja ampui niukasti ohi tamperelaisten maalin.


Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Salmensuu oli jälleen pahanteossa. Ensin hän keskitti vaarallisen matalan pallon maalille ja pallo kimpoili aina maaliviivalle asti. Ilveksen toppari Samuel Huotari kuitenkin onnistui siivoamaan pallon kulmapotkuksi. Topias Helle antoi täydellisen kulmapotkun ja Salmensuu päätti yrittää saksipotkua. Salmensuun jalka osui palloon ja peliväline suuntautui kohti maalia. Ilveksen puolustus sai hieman jalkojaan väliin, mutta pallo jatkoi matkaa verkon perukoille ja Lahti siirtyi 2-0-johtoon.


Ilves ei kahdesta takaiskusta huolimatta antautunut. Vierailijat saivat vahvan jakson tunnin pelin kohdalla. Juho Lähteenmäki ampui ja Anton Munukka joutui torjumaan pallon päätyrajasta yli. Jaakko Onni Moisio sai kulmapotkun juuri ilmaan, kun ottelun erotuomari näki rangaistusalueella lahtelaispelaajan rikkeen. Pallo vietiin pilkulle ja Daniel Armstrong asettui ampumaan sitä. Armstrong ampui kohti vasenta alakulmaa ja Munukka aavisti hyvin torjuen pallon. Armstrong oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa ja siirsi sen maaliin.


Ilves haki tasoitusosumaa viimeiset 20 minuuttia pienellä riskillä. Lahti puolusti tiiviisti ja kyttäsi nopeita vastaiskuja. Etenkin Salmensuu ja Niko Munukka aiheuttivat tamperelasille ongelmia. Toisessa päässä lahtelaiset onnistuivat pitämään vierailijat poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja näin ollen sarjapisteet jäivät Lahteen 2-1-lukemin.


Voitto nosti FC Lahden SM-sarjassa hetkellisesti sijalle 11. Suurella osalla edellä olevista on yksi ottelu enemmän pelattuna. Seuraavaksi FC Lahti B kohtaa vieraskentällä Pallokerho Keski-Uusimaan tiistaina 27.7. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 14.8. jolloin vieraaksi saapuu Kouvolan Jalkapallo.

Tilastot

2 - 1

Ilves
(1-0)
10'MaaliAhlfors Noa
57'MaaliSalmensuu Otto
63'MaaliArmstrong Daniel

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista