FC Lahti P17, P17 SM

FC Reipas Lahti - JJK Jyväskylä  3 - 3

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti B tasasi pisteet 3-3-jännitysnäytelmässä

FC Lahti B ja JJK jakoivat pisteet 3-3-tasatuloksella keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä Kisapuiston helteessä. Lahtelaisten osumista vastasivat Lauri Ala-Kauhaluoma, Nikke Oksanen ja Bacary Traore. Vierailijoilta kahdesti osui Shirman Osso ja kertaalleen Lauri Rutanen.

Vierailija JJK aloitti ottelun vahvasti ja Lahden maalilla pelannut Anton Munukka joutui ensimmäisen vartin aikana venymään kahdesti Shirman Osson ja Arttu Leivosen laukausten tielle. JJK:n paineesta huolimatta lahtelaisnippu iski ottelun avausmaalin vajaan 20 minuutin pelin jälkeen. Lahden prässi tuotti tulosta ja Topias Helle riisti pallon ylhäällä. Hän syötti viereen Lauri Ala-Kauhaluomalle, joka niittasi lukemiksi 1-0.

JJK kuitenkin kuittasi välittömästi Lahden johto-osuman jälkeen. Dani Nurmi alusti ja Shirman Osso sai pienellä harhautuksella jalkansa vapaaksi. Tarkka laukaus painui sisään ja JJK tasoitti ottelun.

Puolen tunnin pelin jälkeen Lahti hyödynsi jälleen korkealla prässillä saadun pallonriiston. Nikke Oksanen riisti itse pallon ja ampui kohti alakulmaa. JJK-vahti Cool Iivanainen sai käsiään väliin, mutta pallo painui vastustamattomasti verkkoon.

Jakson loppu oli JJK:n ja lahtelaispuolustus oli hätää kärsimässä. Anton Munukka kuitenkin venyi kerta toisensa jälkeen. Hän torjui niin Arttu Leivosen, Luka Savelan kuin Jimi Saarikonkin läpiajot. Näin ollen tauolle lähdettiin Lahden 2-1-johdossa.

Toisella jaksolla Munukka jatkoi venymistään. Ensimmäisen vartin aikana hän venyi muun muassa Luka Savelan yläkulmaan suuntautuneen vedon tielle ja otti puolenkymmentä muuta arvokasta torjuntaa.

JJK kampesi itsensä väkisin tasoihin hieman tunnin pelin jälkeen. Jimi Saarikko ajoi röyhkeästi rangaistusalueelle kauniin syöttökuvion jälkeen ja onnistui syöttämään takaviistoon. Paikalla oli ensimmäisenä Lauri Rutanen, joka jatkoi pallon tolpan kautta maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen JJK haki vimmatusti johto-osumaa. Anton Munukka torjui hetkeä myöhemmin Rutasen läpiajon, mutta vajaa vartti ennen loppua Munukan oli antauduttava kolmannen kerran. Arttu Leivosen painava laukaus otti lahtelaispuolustuksen käteen ja pallo vietiin pilkulle. Shirman Osso viimeisteli varmasi jyväskyläläiset johtoon.

Lahti ei kuitenkaan luovuttanut vaan taisteli itsensä tasoihin. Reilu viisi minuuttia ennen loppua Topias Helle keskitti hyvän pallon pilkun tietämille. Noa Ahlfors antoi ovelasti pallon mennä ohitseen ja taustalta noussut Bacary Traore ampui pallon maaliin.

Lopussa kumpainenkin joukkue haki tosissaan voittomaalia, mutta lisäosumia ei hyvistä paikoista huolimatta kummassakaan päässä nähty. Näin ollen pisteet tasattiin 3-3-lukemin. Tasapelipiste nosti Lahden SM-sarjassa seitsemään pisteeseen. Sarjataulukossa FC Lahti on kärkeä ottelun vähemmän pelanneena sijalla 12. Seuraavan kerran Lahti metsästää lisäpisteitä jo lauantaina, kun Kisapuistoon saapuu vieraaksi Ilves.

Tilastot

3 - 3

JJK Jyväskylä
(2-1)
21'MaaliOsso Shirman
61'MaaliRutanen Lauri
79'MaaliOsso Shirman
83'MaaliTraore Bacary