FC Lahti T18, T18 Ykkönen

FC Reipas FC Lahti TB - Jypk/2

Kisapuisto Stadion

Otteluraportti: FC Lahti T18 kärsi kirvelevän tappion lisäajalla JyPK:lle

FC Lahti T18 kärsi viime hetken tappion Kisapuistossa sunnuntaina Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkueelle lukemin 1-2 T18-tyttöjen Ykkösessä. FC Lahden maalin iski Pihla Elasvuo. JyPK:n maaleista vastasivat Eevi Paakkari ja Hilma Pääkkönen.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin ja hallitsi ottelua hienokseltaan. Vierailija pääsi pallonriistoista kuitenkin vaarallisiin hyökkäyksiin ja lahtelaisvahti Annaleena Honkanen joutui pariin otteeseen torjuntatöihin. Hän muun muassa nollasi Iiris Miharin läpiajon.

Jakson puolivälissä vierailija onnistui. Iines Anttila pelasi Hilma Pääkkösen läpi. Pääkkönen ei erehtynyt läpiajossaan, vaan siirsi vieraat 1-0-johtoon. Maalin jälkeen hallinta siirtyikin vierasjoukkueelle.

JyPK:n hallitessa palloa, pyrki Lahti puolestaan prässäämään ja käynnistämään nopeita hyökkäyksiä pallonriistoista. Jessika Huovinen pelasi noin puolen tunnin kohdilla Elsa Jormalaisen läpi. JyPK-vahti Vilhelmiina Bom kuitenkin torjui lahtelaisyrityksen ja tauolle siirryttiin vieraiden 1-0-johdossa.

Myös toisen jakson alku oli lahtelaisittain vahva. Toisella minuutilla Elsa Jormalainen toi pallon ylös ja syötti viereen Pihla Elasvuolle. Elasvuo pääsi ampumaan vapaasti ja hänen laukauksensa painui maalivahdin käsien kautta verkkoon.

Lahti jatkoi hallintaansa, mutta vierailija puolusti tiiviisti. Lahtelaisten parhaat paikat tulivat Jessika Huoviselle ja Elsa Jormalaiselle, mutta kumpaisenkin laukaukset menivät ohi. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana myös vierailija heräsi ja peli aaltoili päästä päähän.

Viimeisillä minuuteilla JyPK sai vielä kaksi huippupaikkaa. Vierailijoiden vaarattoman näköinen keskitys tippui maalinedustalle täysin vapaaksi jäänneelle Ilona Auviselle. Annaleena Honkanen kuitenkin venyi haamupelastukseen ja Lahti selvisi, hetkeksi. Neljännellä lisäminuutilla vierailija sai vapaapotkun rangaistusalueen rajalta ja Eevi Paakkari upotti vaparin yläkulmaan ja vei vierailijat 2-1-voittoon.

Ykkösessä kymmenentenä olevalla FC Lahdella on jäljellä enää yksi ottelu. Ensi sunnuntaina lahtelaiset matkaavat Joensuuhun FC Hertan vieraaksi.