FC Lahti A, SM-karsinta

FC Reipas YJ - VIFK  1 - 1

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: Kultin maali ei riittänyt voittoon VIFK:a vastaan

FC Lahti jäi 1-1-tasapeliin Vasa IFK:ta vastaan SM-karsintasarjan viimeisellä kierroksella tuulisessa Kisapuistossa. Lahden ainokaisen viimeisteli Tomi Kult. IFK:n tasoituksen iski Jeremiah Streng. Tulos riitti IFK:lle varmistamaan SM-sarjapaikan juuri Lahden nenän edestä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. VIFK sai heti alkuun paikan, kun Jeremiah Streng karkasi pallonriiston jälkeen ja pääsi nokikkain FC Lahti -vahti Joona Hallan kanssa. Halla onnistui torjumaan tilanteen ja jatkotilanteessa FC Lahti -puolustus blokkasi Henry Loukon vedon kulmaksi.

Lahti iski kesken vaasalaispainostuksen. Oskari Kekkonen keskitti pallon IFK-maalille maalivahti Rasmus Aspholmin eteen ja Tomi Kult onnistui tökkäämään pallon verkkoon. Näin ollen Lahti siirtyi arvokkaaseen 1-0-johtoon, joka olisi riittänyt SM-sarjapaikkaan.

Vasa IFK jatkoi painostusta maalin jälkeen, mutta Lahti sai luotua paremmat paikat. Kult pelasi loistopaikan Fareed Sadatille, mutta Aspholm onnistui torjumaan liigapelurin vedon. Myös Kultilla oli puolittainen paikka ensimmäisellä jaksolla.

Vaasalaiset kuitenkin onnistuivat käyttämään paikkansa ensimmäisen jakson lopussa. Hane Birhane syötti pystyyn ja Jeremiah Streng ohitti loistavalla ensimmäisellä kosketuksella lahtelaispuolustuksen ja pääsi nokikkain Joona Hallan kanssa. Streng sijoitti viileästi pallon alakulmaan ja taukolukemiksi kirjattiin 1-1.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet loivat paikkoja vuorotahtiin. Parhaat paikat olivat noin tunnin kohdalla, kun ensin IFK:n Emil Lönnkvist nousi puolustajan paikalta Lahden rangaistusalueelle ja onnistui siirtämään pelivälineen Strengille. Streng kuitenkin laittoi pallon ohi tyhjän maalin. Heti perään toisessa päässä Berat Köse pääsi ampumaan ruuhkan keskeltä. Kova veto kolahti kuitenkin Lyseon päädyn ylähirteen.

Lahden kiristä huolimatta pisteet tasattiin lukemin 1-1 ja VIFK nappasi suoran SM-sarjapaikan. FC Lahden tie vie puolestaan jatkokarsintaan Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan.