FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - KuPS  8 - 0

Mukkula TN

Otteluraportti: Lahti kaatoi KuPS:n - Setälälle hattu

FC Lahti A otti komean 8-0-voiton ASM-sarjassa Kuopion Palloseurasta aurinkoisessa Mukkulassa. Lahden maalijuhlat aloitti Lassi Setälä, joka iski kolme maalia. Irfan Sadik ja Lassi Kovalainen iskivät kumpainenkin kaksi maalia ja yksi maali merkattiin kuopiolaisten omaksi maaliksi.

Lahti ei kauaa aikaillut. Kuopiolaisten maalivahti Aleksi Honka-Hallilalle ja puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja Lassi Setälä sai puskea pallon tyhjään maaliin. Ensimmäiseen varttiin Lahti iski vielä kahdesti. Tim Martinen antoi kulman ja Setälä puski vapaasti pallon toistamiseen ohi Honka-Hallilan. Seuraava maali oli identtinen edellisen kanssa, mutta tällä kertaa Martisen kulman puski etualueelta verkkoon Irfan Sadik. Kuopiolaisten paras paikka tuli jakson lopussa, mutta Eetu Kärjen veto painui taivaisiin.

Myös toisen jakson alku oli Lahdelta vahva. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Irfan Sadik pelasi tilanteen loppuun ja onnistui pysäyttämään irtopallon päätyviivalle. Sadik itse ehti käymään päätyaidassa, mutta sai pallon vielä vapaasti itselleen. Sadik etni kohti päätyviivaa ja ampui kohti maalia. Pallo kuitenkin muutti suuntaa KuPS-puolustajasta ja kimposi etukulmaan.

Viitisen minuuttia edellisestä ja Lahti iski jälleen. Irfan Sadik ja Tim Martinen tekivät esityön ja Lassi Setälä sai ampua lähietäisyydeltä sydämensä kyllyydestä pallon KuPS-maalin kattoon ja itselleen hattutempun. Hetkeä myöhemmin Sadik ampui vapaapotkun yläkulmaan ja Lahti johti jo 6-0.

Lahden kaksi viimeistä maalia teki Lassi Kovalainen. Ensin hän ampui putoavan lehden noin 20 metrisä Honka-Hallilan käsien kautta maaliin. Loppulukemat hän iski läpiajosta riistettyään ensin pallon taidokkaasti KuPS:n keskikentältä. Lahden maalilla Santeri Pakkanen ei joutunut juurikaan venymään ottelun aikana. Ainoastaan Pietari Vehreävesa pääsi kahdesti samassa tilanteessa ampumaan maalin edustalta. Pakkanen torjui molemmat ja samaan aikaan avustavalla erotuomarilla oli lippu pystyssä paitsion merkiksi.

Voitolla Lahti nousi 23 pisteeseen. Sarjajohtaja Ilves on ottelun vähemmän pelanneena 26 pisteessä. Seuraavaksi FC Lahti A kohtaa 18.8. lauantaina kotonaan Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan Kisapuistossa.