FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - FC Espoo  1 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti A jälleen voittoon

FC Lahti A otti komean voiton lauantaina ASM-sarjassa. FC Espoo kaatui Kisapuistossa 1-0. Tiukan ottelun ainokaisen iski komealla yksilösuorituksella Olle Sälpäkivi. Voitto pitää Lahden sarjan piikkipaikalla.

Ottelu oli alusta saakka tasaista, eikä ensimmäisellä jaksolla juuri paikoilla herkuteltu. Irfan Sadik pääsi pariin otteeseen ampumaan tulisesti, mutta SM-sarjan maalipörssiä johtavan hyökkääjän laukaukset painuivat niukasti ohi. Jakson lopussa Lassi Kovalainen keskitti oikealta laidalta ja Tomi Kult ajoitti juoksunsa oikein. Kultin ohjaus keskitykseen lipui tolppaa nuollen ohi Matias Niemelän vartioiman maalin. Lahden maalissa Santeri Pakkanen joutui lähinnä katkomaan espoolaisten pystysyöttöjä. Ainoastaan Aki Meriluoto pääsi ampumaan, mutta Pakkanen koppasi pallon helposti.

Toinen jakso alkoi edellisen jakson tavoin. Tunnin kohdalla Lahti lopulta onnistui. Puolustuksesta noussut Olle Sälpäkivi leikkasi laidalta kohti keskustaa ja karisti oman vartioijansa komeasti. Sälpäkivi ampui rangaistusalueen rajalta painavan laukauksen kohti takanurkkaa ja Lahti siirtyi 1-0-johtoon. Ottelun hallinta siirtyi maalin jälkeen Espoolle ja varsinkin viimeiset kymmenen minuuttia mustapaidat joutuivat roiskimaan palloa. FC Espoo ei kuitenkaan saanut luotua vaarallisia paikkoja, sillä etenkin Joona Majava kunnostautui topparin paikalla. Näin ollen kaikki kolme pistettä jäivät Lahteen.

Sarjakärjessä oleva FC Lahti kohtaa seuraavaksi seitsemäntenä olevam Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu pelataan Seinäjoella 8.9. Seuraava kotiottelu on puolestaan 15.9. jolloin Lahteen saapu FC Inter.