FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - FC Inter  4 - 0

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: Majava nousi kentän hahmoksi Lahden voitossa

FC Lahti A jatkoi hyvää syysvirettään ASM-sarjassa kun FC Inter kaatui lauantaina Kisapuistossa myrskyisässä säässä puhtaasti 4-0. FC Lahden maaleista kaksi merkittiin Irfan Sadikille. Myös Fareed Sadat ja Joona Majava osuivat kertaalleen. Lahti on pelannut syyskierroksen tappioitta ja yhteensä voittoputki on kahdeksan ottelun mittainen. Voittoputki on nostanut mustapaidat tukevasti SM-sarjan piikkipaikalle.

Ottelu alkoi vauhdilla ja Lahti rankaisi ensimmäisestä tilanteesta. Tim Martinen keskitti matalan pallon maalille ja Irfan Sadik jatkoi pallon kohti maalia. Inter-vahti Otto Viitakangas torjui eteensä Sadikin ensimmäisen yrityksen, mutta toisen lahtelaishyökkääjä painoi sisään. Hetkeä myöhemmin Lahti tuplasi johtonsa. Esityön teki jälleen Tim Martinen, joka haastoi taidokkaasti itsensä ohi kahden Inter-puolustajan ja syötti päätyrajalta takaviistoon suoraan Fareed Sadatille. Sadat pääsi ampumaan vapaasti voimalla verkon perukoille lukemiksi 2-0.

Ensimmäinen jakso oli Lahden täydellistä hallintaa ja kotijoukkue ratkaisikin pelin jakson lopussa. Eemeli Virta syötti Olle Sälpäkiven vapaaksi laidalle. Sälpäkivi laittoi maalin edustalle kovan matalan pallon, jonka Irfan Sadik sai laittaa ohi Viitakankaan. Hetkeä myöhemmin Martinen antoi vapaapotkun takatolpalle Sadikin päähän. Sadik pudotti pallon vastakkaiselle tolpalle taidokkaasti ja vapaaksi jäänyt Joona Majava sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

Interin ainoa paikka tuli Oliver Kangaslahdelle, joka pääsi nokikkain Santeri Pakkasen kanssa. Pakkanen kuitenkin veti pidemmän korren ja näin ollen tauolle siirryttiin mastokaupungin ylpeyden 4-0-johdossa.

Toisella jaksolla ottelu tasottui, mutta Inter ei saanut luotua paikkoja, sillä Joona Majava nousi kentän hahmoksi. Toppari katkoi, peitti laukauksia ja voitti kaksinkamppailuja liukuhihnalta ja sivussa avasi myös peliä taidokkaasti. Myös keskikentän Matias Niuta taisteli voitokkaasti. Lahden parhaat paikat tulivat Fareed Sadatille ja Tomi Kultille, mutta Viitakangas torjui molempien tuliset vedot kulmaksi. Pitkään loukkaantuneena olleet Timi Voutilainen ja Berat Köse tekivät ottelussa paluun tositoimiin.

Lahti nappasi voitollaan tukevan otteen SM-sarjan mestaruuteen. Kun Ilves vielä hävisi oman ottelunsa, kasvoi ero jo neljään pisteeseen, kun sarjaa on jäljellä vain kaksi kierrosta. Lahdella on mahdollisuus varmistaa mestaruus ensi lauantaina Turussa TPS:n vieraana. Viimeinen ottelu pelataan Kisapuistossa 29.9. ja vieraaksi tuolloin saapuu Vasa IFK.