FC Lahti A, P20 SM

TPS - FC Reipas YJ   2 - 2

Kupittaa 5 KHT

Otteluraportti: Lahti nousi lopussa tasoihin TPS:a vastaan

FC Lahti A ei onnistunut vielä varmistamaan mestaruutta tuulisella Turun Kupittaalla lauantaina, vaan tasasi pisteet Turun Palloseuran kanssa lukemin 2-2. FC Lahden maaleista vastasivat Berat Köse ja Olle Sälpäkivi. TPS:n maalit puolestaan merkittiin Luka Leskisen ja Kasperi Tuomen nimiin.

Erittäin voimakas tuuli vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. Lahti hallitsi hienoisesti, mutta kumpikaan joukkue ei vaarallisille paikoille päässyt Irfan Sadikin ensiminuuteilla saamaa paikkaa lukuun ottamatta.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua. Heti jakson alussa TPS onnistui pelaamaan pallon Lahden puolustuslinjan taa ja Luka Leskinen otti pallon rinnallaan haltuun. Leskisen tarkka sijoitus alakulmaan ohi Santeri Pakkasen vei turkulaiset 1-0-johtoon. TPS onnistui toistamiseen hieman ennen tunnin täyttymistä, kun turkulaisten keskityspallo pysähtyi tuuleen. Vastassa ollut Pakkanen ei yltänyt yhtäkkiä pysähtyneeseen palloon vaan Kasperi Tuomi onnistui tökkäämään pallon toistamiseen Lahden maaliin.

Lahti ei saanut takaiskujen jälkeen peliään rullaamaan, vaikka TPS-vahti Lucas Bergström torjuntatöihin joutuikin. Matias Niuta löysi pystysyötöllä Tomi Kultin, mutta Bergström torjui puolittaisen läpiajon kulmaksi. Toisessa päässä Pakkanen puolestaan torjui Luka Leskisen tulisen laukauksen.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla Lahti painosti, mutta maalipaikat olivat kiven alla. Mustapaidat yrittivät puskea keskeltä, mutta TPS sumputti. Lopulta viisi minuuttia ennen loppua lahtelaiset onnistuivat. Berat Köse laittoi kulmapotkun suoraan maaliin. Lahti sai osumasta lisää uskoa ja kotijoukkue joutui rikkomaan peliä entisestään.

Pari minuuttia edellisestä ja Lahti onnistui jälleen erikoistilanteesta. Berat Köse antoi vapaapotkun viereen Lassi Kovalaiselle, joka syötti Olle Sälpäkiven vapaaseen tilaan laidalle. Sälpäkivi ajoi itse laidalta vetopaikkaan keskemmälle ja ampui läpi TPS-lihamuurin lukemiksi 2-2. Lahti painoi vielä lopussa voimalla, mutta vedot kilpistyivät uhrautuvasti pelanneeseen turkulaispuolustukseen ja näin ollen TPS jäi lahtelaisilta voittamatta tällä kaudella.

Syyskierroksen ensimmäisistä pistemenetyksistä huolimatta Lahti jatkaa ASM-sarjan piikkipaikalla kahden pisteen erolla Ilvekseen. Sarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 29.9. ja tuolloin Kisapuistoon saapuu sarjajumbo Vasa IFK.