Esittely
Ottelutilastot
TPS - FC Lahti A YJ
2018 - FC Lahti A - P20 SM
Klo 12:30 Kupittaa 5 KHT
22
Syy

Otteluennakko: TPS - FC Lahti A


Nyt pelataan mestaruudesta. FC Lahti A matkaa lauantaina Turkuun ja Kupittaalle, jossa lahtelaisia isännöi Turun Palloseura. Voitolla FC Lahdella on mahdollisuus varmistaa mestaruus mastokaupunkiin.


FC Lahti A kaatoi edellisellä kierroksella Kisapuistossa FC Interin puhtaasti 4-0. Lahti ratkaisi ottelun kymmenessä minuutissa, kun Irfan Sadik ja Fareed Sadat osuivat. Sadik osui vielä toistamiseen ja huikean ottelun pelannut Joona Majava iski ensimmäisellä jaksolla päätöslukemat. FC Lahden ero toisena olevaan Ilvekseen kasvoi jo neljään pisteeseen kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Lahti on ollut kovassa vireessä. Syyskierros on mennyt ilman pistemenetyksiä ja voittoputki on jo kahdeksan ottelun ja kolmen kuukauden mittainen. Lahti on tehnyt sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja, 60 ja Santeri Pakkasen pelattua nollapeli edellisessä ottelussa, on Lahti nyt myös vähiten maaleja päästänyt joukkue.


Kotijoukkue Turun Palloseura on sarjassa viidentenä. TPS:n mahdollisuudet mitaleille ovat jo menneet, mutta turkulaiset ovat silti kova vastus. Edellisellä kierroksella TPS kohtasi kotonaan Vasa IFK:n. Vaasalaiset siirtyivät toisella jaksolla johtoon Palloseuran omalla maalilla. Tepsi kuitenkin punnersi lopussa tasoihin ja ohi Kasperi Tuomen kahdella ja Roope Pakkasen yhdellä maalilla. Maaleja TPS on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten, 37 ja päästänyt 28 osumaa. Paras maalintekijä on ollut Daniel Hörkkö kuudella maalillaan.


Joukkueet kohtasivat toisensa kevätkierroksella Kisapuistossa. TPS:sta Ilvekseen siirtoikkunassa siirtynyt Mauro Severino vei turkulaiset jo 2-0-johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Irfan Sadik kavensi heti perään ja Lahti oli lähellä tasoitusta. Toisen jakson alku oli myös lahtelaisten, mutta TPS osui paikastaan. Pekka Mattila iski turkulaisten johdoksi jo 3-1. Mustapaidat eivät hätkähtäneet, vaan Tim Martinen kavensi heti perään. Viimeisen puolituntisen molemmat joukkueet olivat lähellä osua, mutta pisteet matkasivat Turkuun.


TPS onkin ainoa joukkue, jota FC Lahti ei ole kyennyt sarjassa voittamaan. Kalavelkojen maksun lisäksi panoksena on Suomen mestaruus. Edellisen kerran Lahdessa on juhlittu A:n mestaruutta 2003, jolloin Kuusysi nappasi piikkipaikan. Sitä edelliset mestaruudet Lahdessa ovat vuosilta 1961, 1971, 1985, 1989 ja 1994. Onnistuuko Lahti nappaamaan mestaruuden nimiinsä jo lauantaina?


TPS – FC Lahti A 22.9.2018 kello 12.30 Kupittaa 5:llä!

Otteluraportti: Lahti nousi lopussa tasoihin TPS:a vastaan


FC Lahti A ei onnistunut vielä varmistamaan mestaruutta tuulisella Turun Kupittaalla lauantaina, vaan tasasi pisteet Turun Palloseuran kanssa lukemin 2-2. FC Lahden maaleista vastasivat Berat Köse ja Olle Sälpäkivi. TPS:n maalit puolestaan merkittiin Luka Leskisen ja Kasperi Tuomen nimiin.


Erittäin voimakas tuuli vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. Lahti hallitsi hienoisesti, mutta kumpikaan joukkue ei vaarallisille paikoille päässyt Irfan Sadikin ensiminuuteilla saamaa paikkaa lukuun ottamatta.


Toisella jaksolla alkoi tapahtua. Heti jakson alussa TPS onnistui pelaamaan pallon Lahden puolustuslinjan taa ja Luka Leskinen otti pallon rinnallaan haltuun. Leskisen tarkka sijoitus alakulmaan ohi Santeri Pakkasen vei turkulaiset 1-0-johtoon. TPS onnistui toistamiseen hieman ennen tunnin täyttymistä, kun turkulaisten keskityspallo pysähtyi tuuleen. Vastassa ollut Pakkanen ei yltänyt yhtäkkiä pysähtyneeseen palloon vaan Kasperi Tuomi onnistui tökkäämään pallon toistamiseen Lahden maaliin.


Lahti ei saanut takaiskujen jälkeen peliään rullaamaan, vaikka TPS-vahti Lucas Bergström torjuntatöihin joutuikin. Matias Niuta löysi pystysyötöllä Tomi Kultin, mutta Bergström torjui puolittaisen läpiajon kulmaksi. Toisessa päässä Pakkanen puolestaan torjui Luka Leskisen tulisen laukauksen.


Viimeisellä kymmenellä minuutilla Lahti painosti, mutta maalipaikat olivat kiven alla. Mustapaidat yrittivät puskea keskeltä, mutta TPS sumputti. Lopulta viisi minuuttia ennen loppua lahtelaiset onnistuivat. Berat Köse laittoi kulmapotkun suoraan maaliin. Lahti sai osumasta lisää uskoa ja kotijoukkue joutui rikkomaan peliä entisestään.


Pari minuuttia edellisestä ja Lahti onnistui jälleen erikoistilanteesta. Berat Köse antoi vapaapotkun viereen Lassi Kovalaiselle, joka syötti Olle Sälpäkiven vapaaseen tilaan laidalle. Sälpäkivi ajoi itse laidalta vetopaikkaan keskemmälle ja ampui läpi TPS-lihamuurin lukemiksi 2-2. Lahti painoi vielä lopussa voimalla, mutta vedot kilpistyivät uhrautuvasti pelanneeseen turkulaispuolustukseen ja näin ollen TPS jäi lahtelaisilta voittamatta tällä kaudella.


Syyskierroksen ensimmäisistä pistemenetyksistä huolimatta Lahti jatkaa ASM-sarjan piikkipaikalla kahden pisteen erolla Ilvekseen. Sarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 29.9. ja tuolloin Kisapuistoon saapuu sarjajumbo Vasa IFK.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
2 - 2
(0 - 0)
YJ
Lisää uutisia
FC Reipas
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat