FC Lahti A, A SM karsinta

FC Reipas - PK-35

Mukkula Halli TN

Otteluraportti: Lahti nappasi taisteluvoiton Sälpäkiven maalilla

FC Lahti A nappasi Mukkulassa komean taisteluvoiton, kun PK-35 kaatui lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen viimeisteli rangaistuspotkusta Olle Sälpäkivi. Voitollaa Lahti jatkaa SM-karsintalohkonsa piikkipaikalla.

Hieman siipirikkoisena otteluun lähtenyt Lahti sai unelma-alun. Hyvän ottelun pelannut Olle Sälpäkivi haastoi rohkeasti vasemmalla laidalla ja pakotti vierailijan puolustuksen rikkomaan rangaistusalueen sisällä. Sälpäkivi asettui itse ampumaan rangaistuspotkua ja sijoitti sen tarkasti oikeaan kulmaan.

Ottelun alku oli muutenkin FC Lahden hallintaa. Eelis Lehtinen pääsi tykittämään vastapalloon rangaistusalueen rajalta, mutta hänen tulinen vetonsa kaartoi niukasti ohi maalin. Lisäksi PK:n puolustus oli jatkuvasti vaikeuksissa Sälpäkiven kanssa.

PK-35 sai otetta jakson lopussa ja maalivahti Joona Halla joutui pariin otteeseen venymään. Lähimmäs osui Jonathan Johansson, jonka laukaus pamahti Hallan vartioiman maalin ylähirteen. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Toinen jakso oli Lahdelta selviytymistaistelua. Mustapaidat puolustivat tiiviisti helsinkiläisten lisätessä painetta. Joona Halla joutui torjuntatöihin usein, mutta liimasi kaikki pallot. Etenkin Niklas Ekrothin ohjaus maalinedustalta pakotti Hallan haamutorjuntaan. Lahden ainoa paikka syntyi Miska Verkolle, joka pääsi ampumaan, mutta vierailijoiden Juuso Tamminen otti näyttävän torjunnan lahtelaisen vetoon. Viimeiset kymmenen minuuttia PK painoi päälle, mutta Lahti puolusti joukkueena ja sai vierailijat turhautumaan. Näin ollen siipirikkoinen Lahti taisteli itselleen arvokkaat kolme pistettä.

Voitto nosti Lahden jo 19 pisteeseen, kun otteluita on takana seitsemän. Ero toisena olevaan Kuopion Palloseuraan kasvoi viiteen pisteeseen. Seuraavana lahtelaisnippu kohtaa juuri KuPS:n Lahdessa. Ottelu pelataan 10.3.