FC Lahti B, P17 SM-karsinta

FC Reipas - TP-47

Mukkula Halli TN

Otteluraportti: FC Lahti B palasi voittokantaan

FC Lahti B palasi voittokantaan, kun Mukkulan kuplassa kaatui TP-47 lukemin 4-2. Lahden maaleista vastasivat Asaad Babiker, hyvällä pelipäällä ollut Pietro Kytölaakso ja Sami Varjovirta, joka osui kahdesti. Vierailijoiden molemmat maalit merkittiin Joonatan Alamäen nimiin.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä. Torniolaiset olivat ajoittain vaikeuksissa lahtelaisten prässin alla ja ensimmäinen maali syntyikin juuri hyväs prässin seurauksena. Pietro Kytölaakso prässäsi maalivahti Nicholas Karvosta, joka avasi pallon suoraan päin Kytölaaksoa. Pallo kimposi Asaad Babikerille, joka siirsi pallon tyhjään maaliin ja mustapaidat 1-0-johtoon.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Lahti onnistui jälleen. Alex Rantala keskitti ja Kytölaakso pääsi puskemaan. Täydellinen pusku löysi tiensä verkon perukoille ja Lahti tuplasi johtonsa. TP-47 kuitenkin heräsi ja osui. Joonatan Alamäki katkaisi heikon lahtelaissyötön ja viimeisteli tarkasti 2-1-maalin.

Lahti sai ensimmäisellä jaksolla vielä pallon kertaalleen tolppaan, kun Kytölaakso pääsi ampumaan. Tauolle kuitenkin lähdettiin kutkuttavassa 2-1-tilanteessa. Lahti hallitsi jaksoa hienokseltaan, mutta maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla kortilla.

Toinen jakso oli tasaista vääntöä. Ensimmäinen maalipaikka ja maali syntyi vasta jakson puolivälissä. TP-47:n Jerry Erkinmikko antoi kulman ja Joonatan Alamäki nousi omiin korkeuksiinsa ja puski ottelun tasoihin.

Maalin jälkeen Lahti oli hieman alakynnessä, vaikkakin Pietro Kytölaaksolle avautuikin puolittainen paikka. Lopulta kentälle vaihdettu Sami Varjovirta otti ratkaisijan viitan itselleen. Ensin hän purjehti puolesta kentästä läpi torniolaispuolustuksen ja viimeisteli 3-2-maalin. Hetkeä myöhemmin Varjovirta ampui vapaapotkun maaliin ja varmisti Lahdelle 4-2-voiton.

Voitollaan FC Lahti B nousi seitsemään pisteeseen ja kuudennelle sijalle. Seuraavana Lahti kohtaa vieraskentällä Oulun Luistinseuran. Seuraava kotiottelu on 30.3. ja silloin Lahteen saapuu Tampereen Ilves.