FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - KTP

KISAPUISTO STADION

Otteluraportti: FC Lahti B kaatoi PeKan 4-2

FC Lahti B nappasi komean 4-2-kotivoiton Peli-Karhuista B-nuorten Ykkösessä lauantaina Kisapuistossa. Lahden hallitseman pelin lahtelaismaalit merkittiin Samuel Kouhialle, Kalle Munukalle, Tymek Kuzniarekille ja Topias Inkinen. Vierailijoiden maaleista vastasivat Janne Hannula ja Eemeli Silto.

Koko ottelu oli lahtelaishallintaa, mutta Lahti ei saanut alussa hyödynnettyä laitoja, vaan yritti puskea keskeltä. Puolen tunnin kohdilla Mustapaitojen hyökkäys kuitenkin onnistui. Samuel Kouhia pelasi Sami Varjovirran laidalta läpi. Sähäkkä Varjovirta pelasi pallon takaisin Kouhialle rangaistusalueelle ja Kouhia pääsi tykittämään etuylänurkkaan ohi PeKan Tommy Dotyn.

Lahti oli iskeä ensimmäisellä jaksolla vielä toisen maalin. Varjovirta pelasi nopean vastaiskun päätteeksi Kuzniarekin vapaaksi. Kuzniarek ampui tulisen laukauksen Dotyn käsien kautta yläputkeen. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Lahti tuli terävästi toisen jakson alkuun. Ensin Kuzniarek pelasi Kouhian yksin läpi, mutta pallo hieman karkasi nuorukaisen jalasta ja Doty koppasi pallon. Hetkeä myöhemmin Lahti hukkasi vielä kaksi hyvää paikkaa, kunnes tunnin pelin kohdalla maaliverkko soi jälleen. Varjovirta hankki lahtelaisille hyvästä paikasta vapaapotkun ja Kalle Munukka ampui pallon sisään suoraan vapaapotkusta.

Reilun tunnin jälkeen Lahti päästi PeKan takaisin mukaan peliin. Vierailijat saivat epäsuoran vapaapotkun Lahden rangaistusalueelta ja Janne Hannula osui maaliin. Maali sekoitti hetkeksi Mustapaitojen peliä, mutta Lahti nousi uudestaan kahden maalin johtoon viisi minuuttia myöhemmin, kun Tymek Kuzniarek onnistui maalinteossa.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Kuzniarek alusti maalin juoksemalla purkupallon kiinni. Hän syötti Topias Inkiselle rangaistusalueen sisään ja Inkinen siirsi Lahden 4-1-johtoon. Ottelun päätöslukemat 4-2 viimeisteli komealla puskulla PeKan Eemeli Silto Vili Siimesahon keskityksestä.

Voitolla FC Lahti B nousi yhdeksään pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä viidenteen sijaan B-poikien Ykkösen B-lohkossa. Seuraavana FC Lahti kohtaa 29.5. vieraskentällä GrIFK:n. Seuraava kotiottelu lahtelaisilla on kesäkuun alussa FC Kuusysia vastaan.