FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas Lahti - Ilves

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti A kärsi tappion Ilvekselle

FC Lahti A kärsi 5-0-tappion ASM-sarjan ottelussa aurinkoisessa Kisapuistossa Tampereen Ilvekselle. Vierailijoiden maaleista vastasivat Julius Järvinen, Arttu Raittinen, Eetu Mömmö ja Mikke Silvennoinen, joka osui kahdesti.

Ilves otti ohjat heti ottelun alussa ja prässäsi voimakkaasti aiheuttaen Lahdelle pallonmenetyksiä. Hyökätessään Ilves puolestaan pyrki pistopalloilla puhkaisemaan lahtelaisten linjaa. Reilun kymmenen minuutin jälkeen se tuotti tulosta, kun Ilves sai laidalta vapaapotkun. Julius Järvinen ampui kierteisen pallon Joona Hallan käsien kautta etukulmaan.

Maalin jälkeen ottelu tasottui hetkeksi, mutta Lahden hyökkäykset katkesivat kerta toisensa jälkeen harhasyöttöihin. Lahden ainoa paikka tuli Nestor Kauppiselle, jonka hyvä veto meni hieman ohi Ville Karirinteen vartioiman Ilves-maalin yläkulmasta.

Ilves osui avausjaksolla vielä kahdesti. Arttu Raittinen sai pallon rangaistusalueen sisällä ja sai punnerrettua hyvän laukauksen lahtelaismaaliin. Aivan jakson lopussa Raittinen ja Eetu Mömmö karkasivat kahdestaan läpi lahtelaispuolustuksen ja lopulta Mömmö sijoitti taukolukemiksi 0-3. Lahtelaiskassari Joona Halla torjui jakson aikana useamman läpiajon ja piti lahtelaiset vielä mukana pelissä.

Toisen jakson alku oli Lahdelta pirteä ja Lahden prässi aiheutti Ilvekselle vaikeuksia. Mustapaitojen viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja, eikä Lahti päässyt paraatipaikoille. Vaihdosta kentälle tauolla tullut Taavi Arkko piristi lahtelaisten peliä.

Ilves osui jälleen jakson puolivälissä. Aleksi Toivosen pitkä syöttö puhkaisi Lahden linjan ja Mikke Silvennoinen karkasi maalintekoon. Viimeisellä kympillä Silvennoinen karkasi vielä kertaalleen läpi ja sijoitti Ilves-johdoksi jo 5-0.

Lahti sai lopussa vielä paineen Ilveksen päätyyn. Ville Jokela ampui tulisesti, mutta Ville Karirinne torjui. Lisäajalla Lahti sai kolme perättäistä kulmaa, jotka Erik Heinonen antoi vaarallisesti. Ilveksen maali pysyi kuitenkin puhtaana ja näin ollen Ilves nappasi kolme pistettä mukaansa Tampereelle.

FC Lahti on valahtanut SM-sarjan viimeiseksi tasapisteisiin HJK:n kanssa. Seuraavaksi Lahti metsästää pisteitä 31.8. jolloin Mastokaupungin ylpeys kohtaa Turussa TPS:n. Seuraava kotiottelu on puolestaan 15.9. jolloin Lahteen vierailulle saapuu Atlantis FC.