FC Lahti A, P20 SM-karsinta

FC Reipas - Gnistan  2 - 1

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: FC Lahti A voitti ja pettyi

FC Lahti A nappasi 2-1-voiton SM-karsinnan viimeisellä kierroksella IF Gnistanista. Voitto ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan sillä Lahti tippui maalierolla HJK:a vastaan. FC Lahden maaleista vastasivat Sami Varjovirta ja Tymek Kuzniarek. Gnistanin ainokaisen iski Aatos Pirkola.

FC Lahti tarvitsi kolmen maalin voiton, jossa se itse tekee neljä maalia. Lahti aloittikin pirteästi ja ensiminuuteilla Emil Yildirim ampui ja Sami Varjovirta laittoi karat sisään ja Lahti johti jo 1-0, kun peliä oli takana vain neljä minuuttia. Hetkeä myöhemmin Aku Laitinen täräytti vapaapotkun yläputkeen, mutta lähemmäksi Lahti ei paikoista huolimatta päässyt.

Aivan ensimmäisen jakson lopulla pirteästi pelannut Sami Varjovirta haastoi laidalla ja ohitti Gnistan-puolustajan Ronaldinhomaisesti ja pääsi ohi. Gnistan-puolustus rikkoi Varjovirtaa rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Tymek Kuzniarek toimitti pallon varmasti maaliin ja vei Lahden 2-0-taukojohtoon.

Lahti haki maaleja vimmatusti, mutta Gnistan oli eri mieltä. Kipinä hallitsi toisen jakson alkua ja onnistuikin maalinteossa. Benjamin Urgenc keskitti ja Aatos Pirkola jatkoi takatolpalta taidokkaasti pienestä kulmasta kavennusmaalin.

Ottelussa kuumuivat tunteet useaan otteeseen ja lopulta 25 minuuttia ennen loppua Gnistanin Noah Kaijasilta sai torikokouksen päätteeksi suoran punaisen kortin. Lahti ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaa paikoistaan. Parhaat paikat tulivat Sami Varjovirralle ja Rene Bisterille, mutta kumpaisenkin ruuti oli tällä kertaa märkää. Näin ollen Lahti jäi maalierolla Ykköseen.