FC Lahti saa vieraita Seinäjoelta
Julkaistu: 05.05.2019 00.00

Kahden kotiottelun härkäviikko saa päätöksen sunnuntaina Kisapuistossa. FC Lahti isännöi vieraita Pohjanmaalta, kun Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu mastojen varjoon. Kumpi mustapaitaisista joukkueista on terävämpi?

FC Lahti metsästää yhä ensimmäistä kotivoittoaan. Vappuaaton pelin kaava oli edellisistä kotiotteluista tuttu. VPS siirtyi ensimmäisellä jaksolla Steven Morrisseyn maalilla johtoon, vaikka Lahti pelasi hyvin. Toisella jaksolla Lahden kiri toimi jälleen. Espanjalaistaituri Josu täräytti komealla kaukolaukauksella Mustapaidat jälleen tasoihin. Lahden loppurutistus oli jälleen kova, mutta kauden avausvoitto antaa odottaa vielä itseään. Ottelussa debytoi nuori Pyry Lampinen, lisäksi kentällä nähtiin tukku muita nuoria lupauksia.

Sunnuntain otteluun Lahti lähtee hakemaan vain ja ainoastaan voittoa. Lahden ensimmäiset jaksot ovat menneet vastustajalle lukemin 6-0, kun taas toiset jaksot Lahdelle samoin lukemin. Lahti on raapinut kasaan kuusi pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Jerónimo Amione, Pekka Lagerblom ja Drilon Shala. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa ottelusta tiukkaa.

- SJK:n alkukausi on ollut tuloksellisesti hyvä katastrofaalisen talven jälkeen. Me haluamme jatkaa kotipeliemme sarjaa sillä erotuksella, että otamme ne kolme pistettä. Pyrimme, että emme joutuisi takaa-ajoasemaan. Olemme terottaneet asioita, vaikka hirveä väli tässä ei ole ollut. Olemme hioneet hieman viimeistelyä, viimeisiä ratkaisuja ja kenttätasapainoa, Ristilä alustaa.

Vierailija SJK ei ole historiansa aikana voittanut FC Lahtea Lahdessa. Seinäjokisten kausi on alkanut tuloksellisesti hyvin. Vappuna joukkue kaatoi KPV:n 1-0 Matheus Batistan maalilla. Voitto nosti Kerhon jo 11 pisteeseen ja hetkellisesti sarjakärkeen. Hyvistä tuloksista huolimatta SJK:n peli ei ole aina vakuuttanut. Esimerkiksi Ilves riisui seinäjokiset aseista erittäin helposti. SJK on onnistunut maalinteossa vain viisi kertaa.

SJK:n keskikenttä on täynnä nimimiehiä. Moshtagh Yaghoubi, joka tosin on pelikiellossa, Denys Oliinyk, Mehmet Hetemaj ja Sergei Eremenko olisivat monessa liigaseurassa avauksessa. Boris Kadio ja José Nadson tilkitsevät Kerhon puolustusta. Lisäksi seinäjokisilla on hyvä maalivahtikaksikko Jesse Öst – Mihkel Aksalu. SJK onkin päästänyt vain kolme maalia liigassa. Helppoa iltaa Lahdella ei ole odotettavissa, joskaan Lahti ei tule antamaan SJK:lle mitään ilmaiseksi.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin vähämaalisia. Ainoastaan kolme kertaa otteluissa on nähty enemmän kuin kaksi maalia. Seitsemän kertaa jompi kumpi on voittanut ottelun 1-0. Aukeaako maalihanat toukokuun kunniaksi?

FC Lahti – SJK 5.5.2019 kello 18.30 Kisapuistossa!

Verkkokaupasta ostetut kausikortit noudettavissa ja myynnissä Olympiaportin lipunmyynnissä! Ottelun ennakkoliput voit ostaa kätevästi Pub Iloisesta Kulkijasta, Tiketin uudesta toimipiteestä sisustus- ja lahjatavarakauppa Palancerasta Triosta tai verkosta Tiketistä -> https://www.tiketti.fi/fc-lahti-sjk-lahden-kisapuisto-lahti-lippuja/61003?b=1

Käsiohjelmat noudettavissa ja myynnissä fanituotepisteellä. Lisäksi ottelun käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa tai digitaalisesti tästä -> https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_sjk_2019_

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.