FC Reipas, UEFA ja Disney kannustavat tyttöjä jalkapallon pariin
FC ReipasJulkaistu: 16.02.2021 13.07

FC Reipas, UEFA ja Disney kannustavat tyttöjä jalkapallon pariin

FC Reipas on valittu mukaan toteuttamaan 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Ohjelma käynnistyy keväällä Suomessa 38 paikkakunnalla. Ohjelman kautta haluamme tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Playmakers-harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen Disney -tarinoiden maailmassa.

UEFA Playmakers -ohjelman kautta tarjoamme tytöille hauskan, turvallisen ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Ohjelman kautta kiinnitymme osaksi valtakunnallista ja eurooppalaista kokonaisuutta, sillä Playmakers -ohjelmaan pääsevät lähivuosina tutustumaan pienet tytöt joka puolella Eurooppaa. Ohjelma on tarkoitettu 5-8 -vuotiaille tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

”Jalkapallon vahvistaminen naisten ja tyttöjen lajina on FC Reippaalle tärkeä tavoite. Haluamme tarjota erilaisia mahdollisuuksia pienille tytöille tulla mukaan seuraamme toimintaan. UEFA Playmakers -ohjelma lähestyy aihetta uudesta näkökulmasta. Tämä ohjelma on luontevaa jatkoa meillä jo pitkään jatkuneesta panostuksesta tyttöjen ja naisten jalkapalloon”, pohtii FC Reippaan valmennuspäällikkö Tero Honkanen.

Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin

Playmakers -toiminnan keskiössä on liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoittelu. FC Reippaassa toiminnan runko pohjautuu Ihmeperhe -teemaan. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

”Disney-tarina on aivan uudenlainen tapa puhua jalkapallosta pienten lasten kielellä ja näkökulmasta. Toivottavasti mahdollisimman monet pienet tytöt rohkaistuvat mukaan Playmakers -harjoituksiin”, sanoo FC Reippaan Playmakers-vastuuvetäjä Maija Kilponen.

FC Reippaan Playmakers -harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan helmi-maaliskuun aikana Playmakers -ohjelman valmentajiksi. Ensisijaista on innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat, joissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

Lisätietoja