Otteluraportti: FC Reipas P20 voittoon salamamaaleilla
Julkaistu: 08.05.2022 19.23

FC Reippaan P20 kaatoi Kisapuistossa SM-karsintaottelussa Käpylän Pallon lukemin 8-0. Reipas hallitsi koko ottelua ja loi maalipaikkoja tasaisesti. Noa Ahlfors osui neljästi, loput osumista merkattiin Lauri Ala-Kauhaluomalle, Viljami Heinoselle, Daniel Nymanille ja Kosti Pöyrylle.

Reipas iski räväkästi ja siirtyi johtoon vain 45 sekunnin jälkeen. Lauri Ala-Kauhaluoma otti pallon matkaansa taidokkaasti päällään ja purjehti vetopaikkaan. Ala-Kauhaluoman tarkka veto upposi alakulmaan ja Reipas sai otteluun salama-alun.

Maalin jälkeen Reipas loi useita maukkaita maalipaikkoja. Ensin Viljami Heinosen veto neljännellä peliminuutilla sujahti niukasti ohi ja hetkeä myöhemmin KäPa-vahti Waldemar Hellbom koppasi Otto Salmensuun jatkon. Myös käpyläläisten puolustus pelasi uhrautuvasti ja esti ensimmäisen jakson lisäosumat.

Reipas sai myös toisen jakson alkuun salama-alun. Daniel Nyman syötti takaviistoon ja Noa Ahlfors ampui. Hellbom torjui eteensä, mutta Ahlfors laittoi karat sisään. Toista jaksoa oli pelattu vain 50 sekuntia.

Ahlfors vastasi myös Reippaan kolmesta seuraavasta osumasta. Hieman ennen tunnin täyttymistä Nyman pelasi pitkällä pystysyötöllä Ahlforsin läpi ja nuori hyökkääjä osui toistamiseen. 4-0-osuma syntyi Salmensuun ja Ala-Kauhaluoman alustuksesta ja 5-0-maalin Ahlfors viimeisetli Antti Solosen esityöstä.

Viimeisen kymmenminuuttisen alkajaisiksi Kosti Pöyry kokeili 35 metristä nostoa. Pallo osui kuitenkin keskelle poikkipuuta. Hetkeä myöhemmin Solonen vapautti Heinosen, joka sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Noin kuusi minuuttia ennen loppua Nyman kaadettiin rangaistusalueella ja hän laittoi pallon pilkulta maaliin Hellbomin käsien kautta.

Muutama minuutti ennen loppua Kisapuiston stadionin tekonurmi näytti jälleen petollisuutensa. KäPan Mohammad Najat liukastui ja menetti tasapinonsa. Kaatuessaan hän törmäsi Reippaan pelaajaan ja joutui jättämään kentän paareilla kannettuna. KäPa oli suorittanut vaihtonsa, joten Reipas pääsi ylivoimalle. Lisäajalla Pöyry pääsi kokeilemaan toistamiseen roikkopalloa ja tällä kertaa pallo painui yläputken ja tolpan kautta verkkoon. Näin ollen Reipas nappasi kolme pistettä 8-0-voitollaan.

FC Reipas P20 on lohkossaan kuudentena neljä pistettä johtavaa Kuopion Palloseuraa perässä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat ensi lauantaina Kisapuistossa Atlantis FC:n.