P17 SM-karsintaottelusta 200 € sakkoja
Julkaistu: 15.06.2022 12.12

P17 SM-karsintaottelusta 200 € sakkoja

Kesäkuun 1. päivänä Kisapuistossa pelatun P17 SM-karsintaottelun FC Lahti - HJK tapahtumat katsomossa johtivat 200 euron sakkoon joukkueelle/seuralle. Ottelun tapahtumista aiheutuu FC Lahden P17-joukkueelle siis ylimääräisiä taloudellisia velvoitteita, vaikka he eivät ole olleet asiassa toimijoina. Halutessaan asianosaiset voivat osallistua sakon maksamisen omalta osaltaan. Lisätietoja info@fcreipas.fi

FC Reipas vetoaa otteluiden katsojiin, että vastaavista tapahtumista tulevaisuudessa pidättäydytään. Se mahdollistaa myös sen, että kaikki halukkaat pääsevät otteluita paikan päälle jatkossakin katsomaan.

Otteita kurinpitovaliokunnan päätöksestä 13.6.2022
”Katsomossa n.20m päässä kentältä ja n.10 min kohdalla n.20 hlön ryhmä ampui ilmaan ilotulitteen/paukkupommin, joka oli erittäin kovaääninen aiheuttaen lyhytkestoisen yhden pamauksen, jonka kaikki paikalla olijat havaitsivat. Tilanne ei vaatinut pelin katkaisemista, eikä vaikuttanut pelin kulkuun.

Lisäksi n.55 min kohdalla sama ryhmä ja samassa paikassa katsomossa sytytti punaisen soihdun aiheuttaen sankan punaisen savun katsomon osaan. Savu ei kuitenkaan kentälle asti tullut ja savualue oli hyvin lyhytkestoinen n. 1 min ja minkä aikana peliä pystyttiin jatkamaan tapahtumasta huolimatta.”

Pyrotekniikan käyttö jalkapallokatsomoissa muodostaa aina vakavan uhan ottelutapahtuman ja siihen osallistuvien henkilöiden turvallisuudelle. Pyroteknisiä tuotteita ei ole tarkoitettu käytettäväksi jalkapallo-otteluiden katsomoissa. Niiden lämpötila nousee jopa yli 1.000 asteeseen ja ne altistavat ihmiset tuotteesta riippuen savulle, kirkkaalle valolle, kuumuudelle ja kovalle äänelle. Pyrotekniset tuotteet voivat aiheuttaa mm. kuulovaurioita, vakavia palovammoja, silmien kirvelyä ja hengitystieoireita. Ne voivat aiheuttaa myös esinevahinkoja. Pyroteknisten tuotteiden käyttöön on suhtauduttava vakavasti.

ASIA
P17 SM-karsintaottelu FC Lahti – HJK 1.6.2022 / Turvallisuusmääräysten rikkominen
Päätöslauselma
FC Reippaalle määrätään 200 euroa sakkoa.