Otteluraportti: FC Lahti U17 avasi SM-sarjan voitolla
Julkaistu: 16.07.2022 17.39

FC Lahti U17 avasi SM-sarjan lauantaina 3-1-voitolla Turun Palloseurasta Kisapuistossa. Lahden maaleista vastasivat Teemu Kettunen, Vilho Huovila ja Ahmed Aethe. Vierailijoiden ainokaisen iski Onni Helén.

Vierailija Turun Palloseura sai tasaisessa ottelussa huippupaikan jo ensimmäisellä minuutilla. Bertan Bushin vapaapotku tuli Lahden maalin eteen ja Eero Uusitalo pääsi jatkamaan. Lahtelaiskassari Osku Maukonen sai kuitenkin käsiään väliin alakulmaan suuntautuneeseen jatkoon ja selvitti tilanteen.

Lahti puolestaan hyödynsi oman erikoistilanteensa. Ahmed Aethe hankki vapaapotkun päätyrajalta ja hän antoi itse vapaapotkun aivan maalin eteen. Pallo jäi pyörimään pelaajasumaan ja toppari Teemu Kettunen survoi pallon voimalla sisään siirtäen Lahden 1-0-johtoon.

Erikoistilanteet olivat kummallakin joukkueella läpi ottelun vaarallisia. Vartin kohdilla Nikke Oksanen joutui siivoamaan turkulaisten kulmapotkun maaliviivalta. Jakson puolessa välissä puolestaan Aapo Boström pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä jälkitilanteesta. Maukonen koppasi kuitenkin jälleen pallon varmasti hyppysiinsä.

TPS onnistui lopulta muutamaa minuuttia myöhemmin. Kettusen jalka nousi omalla rangaistusalueella vaarallisen korkealle ja pallo vietiin pilkulle. Onni Helén ei jättänyt Maukoselle mahdollisuuksia, vaan upotti pilkun varmasti vasempaan alakulmaan.

Lahti pääsi tauolle kuitenkin johdossa. TPS-vahti Eerik Elo tuli kauas maaliltaan vastaan katkaisemaan pystysyöttö. Katko meni kuitenkin suoraan Vilho Huovilalle, joka ampui kohti maalia ensimmäisellä kosketuksellaan. Pallo kiersi lopulta tolpan kautta sisään ja taukoa lähdettiin viettämään tilanteessa 2-1.

Toisella jaksolla TPS tuli vahvasti kentälle. Boström murtautui laidasta ja ampui pienestä kulmasta tulisen kudin. Maukonen oli jälleen pallon tiellä ja liimasi pallon hyppysiinsä. Lisäksi TPS loi muutaman mainon paikan, mutta turkulaisten vedot nousivat maalin yli.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Aethe sai pallon oikealla laidalla ja leikkasi rangaistusalueen sisään. Matkallaan hän harhautteli useamman turkulaispuolustajan ja lopuksi vielä TPS-vahti Elon. Aethe siirsi pallon tyhjään maaliin ja katkaisi turkulaisten selkärangan.

Heti maalin jälkeen Lahdella oli vielä huippupaikka. Huovila pelasi vetopaikan rangaistusalueen rajalle Colin Ndabawedjelle. Ndabawedje ampui tulisesti ja Elo sai juuri ja juuri torjuttua pallon yli yläputken. Lisäajalla kummallakin joukkueella oli vielä omat puolittaiset paikkansa, mutta pisteet jäivät lopulta Lahteen lukemin 3-1.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa ensi lauantaina 23.7.vieraskentällä AC Oulun. Seuraava kotiottelu on puolestaan kahden viikon kuluttua lauantaina 30.7. Tuolloin vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura.