Otteluraportti: FC Lahti U17 kaatoi KuPS:n
Julkaistu: 01.08.2022 10.31

FC Lahti U17 kaatoi Kuopion Palloseuran SM-sarjaottelussa lauantaina Kisapuistossa lukemin 3-0. FC Lahden maaleista vastasivat Colin Ndabawedje, Ahmed Aethe ja Akseli Puukko. Voittonsa ansiosta lahtelaiset ovat sarjassa kolmen ottelun jälkeen seitsemäntenä.

FC Lahti hallitsi ottelua, mutta ensimmäisellä jaksolla ei juhlittu maalipaikoilla. Vilho Huovila pääsi puolen tunnin pelin jälkeen haastamaan ja ampui niukasti ohi. Aivan jakson lopussa Santeri Harjula pääsi tökkäämään palloon, mutta peliväline meni niukasti tolpan väärältä puolelta ohi. Lahtelaiskassari Osku Maukosella ei ollut juurikaan töitä. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatuloksessa.

Myös toisella jaksolla Lahti hallitsi, mutta KuPS puolusti erittäin tiiviisti. Hieman ennen tunnin täyttymistä juuri vaihdosta tullut Colin Ndabawedje vapautui puolittaiseen läpiajoon. Ndabawedje upotti pallon tarkasti tolpan juureen ja siirsi Lahden johtoon. Maali vapautti lahtelaisia ja reilun viiden minuutin päästä Ahmed Aethe harhautteli itsensä vetopaikkaan. Aethen tulinen kuti upposi yläputken kautta maaliin.

Aivan ottelun lopussa Lahti iski vielä kolmannen osuman. Jospin Ndabawedje pelasi päätyrajalta takaviistoon laitapuolustaja Akseli Puukolle. Puukko esitteli kuopiolaisille lahtelaista pujotteluosaamista ja meno oli kuin Hiihtoseuran alppiharjoituksissa. Ensimmäisellä kosketuksellaan Puukko meni kahden kuopiolaispelaajan välistä ja toisella kosketuksellaan seuraavien kahden. Lopulta laitapuolustaja uitti pallon maaliin ja varmisti Lahdelle 3-0-voiton.

FC Lahdella alkaa kolmen ottelun vieraskiertue, jonka aikana lahtelaiset kohtaavat sarjan kärkijoukkueet FC Hongan, Ilveksen ja Seinäjoen Jalkapallokerhon. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 4.9. Vaasan Palloseuraa vastaan.