Otteluraportti: FC Reipas P20 voittoon lisäajan maaleilla
Julkaistu: 01.08.2022 11.02

Otteluraportti: FC Reipas P20 voittoon lisäajan maaleilla

FC Reipas P20 nousi lisäajalla 2-1-voittoon Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan sunnuntaina Kisapuistossa pelatussa SM-sarjan avauksessa. FC Reippaan maaleista vastasi Noa Ahlfors, vaikka toinen osumista lopulta merkattiin virallisissa tilastoissa omaksi maaliksi. Vierailijoilta osui Oskari Luoma.


Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. FC Reipas hallitsi näennäisesti ja HJS vetäytyi tiiviiseen puolustukseen. HJS pyrki iskemään nopeasti vastaan ja se olikin tuottaa jo kolmannella minuutilla tulosta. Eetu Kajanto karkasi läpiajoon, mutta lahtelaisten maalivahti Mikko Yrjölä torjui. Hetkeä myöhemmin Lauri Ala-Kauhaluoma juoksi viime hetkellä läpiajon kiinni.


Lahtelaisten paras paikka tuli noin kymmenen peliminuutin jälkeen. Noa Ahlfors pääsi ampumaan pienestä kulmasta ja hämeenlinnalaisten maalivahti Joonas Orava joutui venymään pallon kulmapotkuksi. Kulmapotku oli myös vaarallinen ja Ahlfors pääsi kääntymään pallon kanssa rangaistusalueella, mutta maalinsylkijän veto jäi voimattomaksi.


Jakson loppupuolella vierailijoiden Kajanto kolisutteli kertaalleen yläputkea. Toisessa päässä puolestaan Viljami Heinonen pääsi ampumaan Roope Niskasen keskitykseen. Veto meni hiuksen hienosti ohi ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.


HJS iski noin 20 minuuttia ennen loppua. Reipas jäi odottamaan vihellystä ja Kajanto pääsi laidalta läpi. Hän syötti keskelle, jossa Oskari Luoma oli onnistunut karistamaan vartijansa. Luoma pääsi tuikkaamaan pallon maaliin ja siirtämään HJS:n johtoon.


Maali herätti Reippaan ja Kosti Pöyry pelasi heti maalin jälkeen Ahlforsille paikan. Ahlfors sai hyvän vedon, mutta Orava venyi HJS:n maalilla komeaan torjuntaan. Loppua kohdin Reipas hyökkäsi riskillä ja se antoi vierailijoille paikkoja naulata ottelu. Reipas kuitenkin selvisi ilman takaiskuja muutamasta vaarallisesta paikasta.


Draaman kaari oli ottelussa kunnossa ja ratkaisut nähtiin vasta lisäajalla. Viidennellä lisäminuutilla Pöyry keskitti ja Ahlfors puski. Pallo painui kimmokkeen kautta HJS:n maalin etukulmaan ja kotijoukkue tasoitti ottelun. Reipas halusi pallon nopeasti uudestaan peliin ja HJS pyrki estämään sen. Seuranneessa torikokouksessa jaettiin tukku kortteja ja Reippaan Otto Salmensuu katseli toistamiseen ottelun aikana keltaista tullen ulosajetuksi.


Lahtelaiset kuitenkin onnistuivat vielä alivoimalla. Asialla oli jälleen tuttu kaksikko. Pöyry syötti laidalta maalin edustalle matalan pallon ja Ahlfors survoi pallon maaliin räjäyttäen Kisapuiston runsaslukuisen yleisön.


HJS yritti vielä tasoittaa ottelua, mutta Reipas pelasi järkevästi. HJS:n Lauri Roine hölmöili itsensä yhdeksännellä lisäminuutilla syntyneestä torikokouksesta suoralla punaisella pihalle. Kymmenen lisäminuutin ollessa jo tovin täynnä, vapautti päätuomarin pilli lahtelaiset voittojuhliin.


FC Reipas jatkaa SM-sarjaa seuraavaksi Turussa, jossa se kohtaa perjantaina FC Interin. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 13.8. Vastaan asettuu Vantaan Jalkapalloseura.

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi