Kautosen pommi käynnisti myrskyn - FC Lahti A komeaan voittoon
Julkaistu: 12.06.2021 20.06

FC Lahti A avasi kautensa vauhdikkaasti, kun Kisapuistossa kaatui FC Kontu lukemin 9-1. Samuel Kouhia iski kolme osumaa. Maaliin osuivat myös Tuomas Kautonen, Eelis Penttilä, Aku Laitinen, Veeti Lahtinen, Kalle Munukka ja Roope Niskanen. Vierailijoiden ainokaisen viimeisteli David Nkeonyeala.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin ja nappasi hallinnan itselleen.Kontu puolusti tiiviisti, mutta lahtelaiset onnistuivat pelaamaan pariin otteeseen pallon puolustuslinjan selustaan. Vartin pelin jälkeen Eelis Penttilän keskitys löysi Samuel Kouhian ja Kouhia viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin. Jakson puolivälissä lahtelaisnippu onnistui jälleen. Elias Oijusluoma voitti pääpallon Veeti Lahtisen kulmapotkusta ja Kouhia oli paikalla siirtämässä pallon jälleen verkkoon.

Lahdella oli jaksolla myös muutama muu maukas paikka, mutta Tuomo Vaara Kontun maalilla venyi torjuntoihin. Aivan jakson lopussa Kontu sai maalitilinsä myös auki hieman onnekkaasti. David Nkeonyeala vei prässinsä loppuun ja lahtelaiskassari Nikita Volkov avasi päin helsinkiläistä. Pallo kimposi Nkeonyealasta suoraan Lahden maaliin.

Lahti aloitti myös toisen jakson vahvasti. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Tuomas Kautonen tälläsi 25 metristä vastapalloon. Kautosen kierteinen kuti painui voimalla maaliin aivan tolppaa nuollen. Maali vapautti lahtelaiset ja Lahden kaupungin yllä leijailleen myrskyn.

Ja Lahti iskikin myrskyn lailla. Alle kaksi minuuttia edellisestä Eelis Penttilä iski rangaistusalueen rajalta yläkulmaan. Vajaa kymmenen minuuttia edellisestä Kouhia täydensi hattutemppunsa Kautosen alustuksesta. Seuraavan kymmenminuuttisen aikana Lahti iski neljästi.

Ensin Kautonen pelasi Aku Laitisen juoksuun. Laitinen käytti nopeuttaan ja karkasi läpi viimeistellen 6-1-lukemat. Kalle Munukka purjehti laidalta läpi ja iski seuraavan osuman. Veeti Lahtinen puolestaan katkaisi helsinkiläisten syötön ja roikotti keskiympyrästä maalin. Kautonen pelasi paikan myös Roope Niskaselle, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahti nosti hieman jalkaa kaasulta, mutta haki silti vielä kymmenennettä osumaa. Tuomo Vaara Kontun maalilla piti lukemat kuitenkin ennallaan ja näin ollen Lahti voitti 9-1.

Seuraavana FC Lahti A kohtaa vieraskentällä Kuopion Palloseuran. Seuraava kotiottelu on 4.7. Tuolloin Lahteen saapuu Vantaan Jalkapalloseura.