FC Lahti A nousi lisäajalla voittoon
Julkaistu: 15.08.2021 18.28

FC Lahti A nappasi komean voiton, kun Ilves kaatui sateisessa Kisapuistossa lukemin 2-1. FC Lahden ensimmäinen maali merkittiin Ilveksen omaksi, toisen viimeisteli Tuomas Kautonen. Ilveksen osumasta vastasi Jaakko Knuuttila.

Sarjakärjessä ennen viikonlopun otteluita ollut Ilves aloitti vahvasti ja lahtelaiset joutuivat vetäytymään. Ensimmäisen maalipaikan sai kuitenkin kotijoukkue. Samuel Kouhia karkasi nopeudellaan läpi, mutta Kouhian laukaus nousi yli maalin.

Jakson edetessä Lahti joutui vetäytymään entistä enemmän. Ilves ei kyennyt murtamaan lahtelaisten tiivistä puolustusta paineesta huolimatta. Mutta kun Ilves sai paikan, käyttivät tamperelaiset sen välittömästi. Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lauri Rasinen riisti pallon ja syötti Jaakko Knuuttilan nokikkain lahtelaiskassari Nikita Volkovin kanssa. Knuuttila sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja siirsi Ilveksen johtoon.

Jakson lopussa lahtelaisten Roope Niskanen väläytti potkutekniikkaansa. Hän ampui hurjan pommin noin 20 metristä, mutta pallo jysähti suoraan ylähirteen. Näin ollen tauolle lähdettiin vieraiden 1-0-johdossa.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaltaisena. Ilves piti palloa ja puski Lahden puolustusmuuria päin. Tunnin kohdalla Lahti pääsi hiljalleen peliin mukaan ja Roope Niskanen alusti paikan Samuel Kouhialle. Aku Kavén Ilveksen maalilla kuitenkin venyi.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Veeti Laiho oli yllättää liki puolesta kentästä Kavénin. Ilves-maalivahti onnistui nyrkkeilemään pallon kulmaksi. Roope Niskanen antoi kulmapotkun, joka oli kova ja kierteinen. Ilveksen Eemeli Rantaneva yritti katkaista, mutta hänen katkonsa painui suoraan vierailijoiden maaliin.

Lahti sai tasoitusosumasta lisävirtaa ja otti pelin hallinnan itselleen. Voitto-osumaa jouduttiin kuitenkin odottamaan aina lisäajalle asti. Aku Laitinen vaihtoi komealla ristipallolla painopisteen vasemmalle laidalle Samuel Kouhialle. Kouhia sai hyvän ensimmäisen kosketuksen ja meni ensimmäisestä puolustajasta ohi. Hän ajoi röyhkeästi rangaistusalueelle, mutta Ilveksen Elias Valli pysäytti Kouhian menon rangaistuspotkun arvoisesti. Tuomas Kautonen upotti pilkun varmasti ja vei Lahden 2-1-voittoon.

Voiton ansiosta FC Lahti A on SM-sarjassa kuudentena. Seuraavana lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran 21.8. Seuraava kotiottelu on puolestaan Grankulla IFK:a vastaan sunnuntaina 29.8.