FC Lahti A nappasi 4-1-rutiinivoiton Komeetoista
Julkaistu: 01.08.2021 15.41

FC Lahti A nappasi 4-1-rutiinivoiton Komeetoista

FC Lahti A nappasi 4-1-rutiinivoiton Kisapuistossa jyväskyläläisestä Komeetoista. Lahtelaismaaleista vastasivat Samuel Kouhia, Eelis Penttilä, Topias Inkinen ja Kalle Munukka. Vierailijoiden ainokaisen iski Matias Niemelä.


FC Lahti nappasi kuskin paikan heti ottelun alussa ja Samuel Kouhia oli siirtää kotijoukkueen johtoon jo viiden peliminuutin jälkeen. Hyvän ottelun pelannut Komeetat-vahti Akseli Kiiskinen kuitenkin liimasi pallon helposti. Kouhia sai myös toisen puolittaisen paikan, mutta Kiiskinen nolasi hänet toistamiseen.


Vartin kohdalla kolmas kerta sanoi toden. Kalle Munukka ja Roope Niskanen pelasivat oikealla laidalla hyvin yhteen. Niskanen haastoi ja ajoi rangaistusalueelle. Hän syötti pienen syötön takaviistoon ja Kouhia tälläsi riman kautta avausosuman.


Viitisen minuuttia myöhemmin Lahti iski jälleen. Aku Laitinen, Veeti Lahtinen ja Roope Niskanen pelasivat pienessä tilassa näppärää lyhytsyöttöpeliä, joka avasi Komeettojen puolustuksen. Tyhjän tilan hyödynsi Eelis Penttilä ja pallo toimitettiin hänelle läpiajoon. Penttilä harhautti vielä taidokkaasti maalivahdin ja kuljetti pallon tyhjään maaliin.


Lahti hallitsi ottelua suvereenisti ja vierailijat ryhmittäytyivät vain rangaistusalueen rajalle. Komeetat ei juurikaan päässyt pallon kanssa yli puolen kentän. Lahtelaiskassari Nikita Volkov oli kymmeniä minuutteja koskematta palloon. Vierailijat kuitenkin onnistuivat juuri ennen taukoa maalinteossa. Lahti menetti pallon ja Matias Niemelä kokeili puolesta kentästä. Volkov oli ulkona maaliltaan ja pallo lensi hänen ylitsensä ja tippui maaliin. Tauolle lähdettiin siis tiukankuuloisessa 2-1-tilanteessa.


Toinen jakso alkoi myös vahvasti lahtelaiskomennossa. Heti alussa Roope Niskanen riisti pallon ja ampui tolppaan. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen lahtelaiset naulasivat ottelun kulmapotkun jälkitilanteesta. Purkupallo tuli suoraan Aku Laitiselle, joka ampui kohti pelaajamuuria tulisen kudin. Pallo jäi elämään maalin eteen ja Topias Inkinen survoi sen sisään.


Lahti sai pitää palloa rauhassa, eikä vierailijat kyenneet yhtenäiseen prässäämiseen. Komeetta-vahti Akseli Kiiskinen piti torjunnoillaan pelin numeroiden valossa tiukkana. Kymmenisen minuuttia ennen loppua hän nollasi komealla jalkatorjunnallaan Kalle Munukan, joka pääsi vetämään Miiko Mäyräsen esityöstä.


Myös Munukka pääsi maalaamaan aivan ottelun lopussa. Munukka sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja ampui pienen kimmokkeen kautta pallon maaliin. Näin ollen FC Lahti A nappasi komean 4-1-voiton.


Voitto nosti FC Lahden ASM-sarjassa jo kolmanneksi. Sarjaa johtava Kuopion Palloseura on vain kolmen pisteen päässä ja Lahdella on pelattuna yksi ottelu vähemmän. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat ensi lauantaina vieraskentällä Kaarinan Pojat. Seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 15.8. jolloin vieraaksi saapuu Tampereen Ilves.

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi