FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas YJ - PK-35  4 - 2

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: Kult 4 - PK-35 2

FC Lahti A nappasi voiton SM-sarjan avauksessa, kun PK-35 kaatui Kisapuiston ilta-auringossa lukemin 4-2. Lahden kaikki maalit paukutti Tomi Kult. Pallokerhon osumat merkattiin Niklas Ekrothille ja Michael Alapappilalle.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden tunnustellessa varoivaisesti toisiaan. PK-35 sai luotua puolittaisen paikan erikoistilanteesta, mutta mitään valmiimpaa ei kentällä nähty ennen puolen tunnin täyttymistä.

Lahti sai puolen tunnin kohdalla hyvän hyökkäyksen, kun Eemeli Virta piti palloa rauhallisesti ja sai jalkansa vapaaksi. Pallokerho-vahti Aaro Reiniluoto torjui Virran laukauksen eteensä. Paluupallossa oli ensimmäisenä Lassi Kovalainen, mutta hän ajautui pieneen kulmaan. Kovalainen kuitenkin laittoi tarkan syötön maalin edustalle jonne rynninyt Tomi Kult siirsi pallon varmasti maaliin. Lahden 1-0-johdossa siirryttiin myös tauolle.

Toisella jaksolla PK-35 sai pelinsä rullaamaan. Jaksoa oli takana vain viitisen minuuttia, kun Niklas Ekroth ajoi röyhkeästi rangaistusalueen sisään Lahden oikealta laidalta. Kova veto upposi maaliin Joona Hallan käsien kautta.

Maalin jälkeen PK-35 jatkoi vyörytystään, eikä Lahti saanut rauhoitettua peliä. Hyökkäykset kariutuivat harhasyöttöihin. Toisaalta PK-35 ei saanut painostusjaksollaan luotua todellisia maalipaikkoja, vaan laukaukset lähtivät huonoista kulmista ja olivat helppoja Hallalle poimia.

Kesken Pallokerhon pyöritystä, reilun tunnin kohdalla, Berat Köse onnistui pitämään palloa hyökkäysalueella. Hän löysi syötöllään Tomi Kultin, joka leikkasi sisään oikealta laidalta. Kult sai vasemman jalkansa vapaaksi ja ampui pienen kimmokkeen kautta pelivälineen suoraan maalin takakulmaan.

Hetkeä myöhemmin Köse alusti jälleen ja Kult iski illan kolmannen maalinsa. Tällä kertaa Köse oli nokikkain pienessä kulmassa Reiniluodon kanssa ja keskikenttämies yritti nostaa pallon chippaamalla yli. Nosto kuitenkin kimposi tolpasta keskelle, josta Tomi Kult puski pallon tyhjään maaliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Kult iski jälleen. Nuori hyökkääjä sai pallon keskialueella ja purjehti yksin läpi helsinkiläispuolustuksen. Lopulta oikean jalan tulinen veto upposi maaliin ja Lahti johti jo 4-1.

PK-35 heräsi vielä taistelemaan viimeisellä kymmenminuuttisella. Michael Alapappila ampui lähes 40 metristä pallon Lahden maalin alakulmaan. PK ei kuitenkaan saanut enää luotua paikkoja kiristään huolimatta, sillä parhaat paikat tulivat Lahdelle. Tomi Kult täräytti kertaalleen Tim Martisen esityöstä ylähirteen ja aivan lopussa Lahti tuhlasi muutaman maukkaan maalipaikan. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 4-2.

Seuraavan kerran FC Lahti A pelaa Kuopiossa. Sunnuntaina 29.4. vastaan asettuu Kuopion Palloseura.