FC Reippaan strategia on päivitetty kauden 2022 aikana. Päivityksessä on hyödynnetty Seurakyselyn 2021 tuloksia sekä talvella 2022 toimihenkilöille suunnattua kyselyä. Seuran henkilöstö on pitänyt kaksi ja seuran hallitus yhden strategiapäivän ulkopuolisen fasilitaattorin kanssa. Edellä mainittujen palaverien anti nivottiin yhteen hallituksen ja operatiivisen puolen yhteissä palavereissa, joissa päädyttiin nyt päivitettyyn strategiaan. Päivitetty strategia ei sisälly mitään dramaattisia muutoksia seuran suunnassa.

Klikkaa esitykseen - FC Reipas - Strategia 2027_FINAL.pdf

MISSIO - Jalkapalloyhteisö jokaiselle

FC Reipas on iloa, innostumista ja intohimoa jalkapallon toimintaympäristössä. Yhteisössämme löytyy rooli kaikille – lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Kannustavassa ilmapiirissä haluamme olla mukana tukemassa lasten kasvua ja vahvistaa oppimista liikunnalliseen elämäntapaan yhdessä perheiden kanssa.

VISIO - Jalkapalloseura Suomen huipulla

 • FC Reipas on ammattimainen yhteisö kaikilla sen toiminnan tasoilla – johto, operatiivinen henkilöstö, valmennus, toimihenkilöt
 • Tarjoamme kaiken tasoisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa ja saavuttaa oma huippunsa
 • Olemme jalkapalloseura Suomen huipulla. Se näyttäytyy kaikessa toiminnassamme laadukkaasta valmennuksesta osaavaan johtoon. Intohimoinen ilmapiiri luo edellytykset sille, että joukkueiden ja harrastajien tukitoimet ovat toimivia.

ARVOT

ILOISUUS
Iloisuus toteutuu FC Reippaassa hyvänä ilmapiirinä. Iloisuutta ilmentävät henkilökohtainen ja yhteinen koko yhteisön sekä kaikkien toimijoiden onnistuminen ja kehittyminen. Iloisuutta ilmentää myös hyvien tapojen mukaan toimiminen.
LUOTETTAVUUS
Luotettavuus toteutuu lupausten pitämisenä ja sovittujen asioiden hoitamisena. Seuran luotettavuutta kuvastavat rehellisyys, oikeudenmukaisuus sekä yhteisten sääntöjen noudattaminen.
AVOIMUUS
Avoimuus näkyy seurassa avoimena keskustelukulttuurina, jossa FC Reippaassa voidaan keskustella rakentavasti vaikeistakin asioista. Avoimuus ilmentyy ennakkoluulottomana suhtautumisena uusiin asioihin. Suvaitsevaisuus on tärkeä osa avoimuutta.
MENESTYS
Menestys ilmentyy ilon, innostumisen ja intohimon kautta. Yhteisten tavoitteiden saavuttaminen, omalle huipulle pyrkiminen sekä itsensä voittaminen ovat menestymistä. Suunnitelmallisen pelaajakehityksen kautta kilpailullinen menestyminen joukkueena on oleellinen osa onnistumista.
YHTEISÖLLISYYS
Yhteisöllisyys on Viirupaitahenkeä parhaimmillaan. Toisista huolehtiminen ja laaja-alainen yhteistyö ovat yhteisöllisyyden ilmenemismuotoja. Myös muiden tukeminen ja kannustaminen sekä yhdessä tekeminen kuvaavat yhteisöllisyyttä FC Reippaassa.

Klikkaa kuva isommaksi

FC Reippaan juuret

FC Reipas on lahtelainen juniorijalkapalloseura, jolla on toimintaa kaikissa tyttöjen ja poikien ikäluokissa. FC Reipas on nuorin yli satavuotiaan Reippaan perillisten joukossa. FC Reippaan henkiset juuret ulottuvat vuoteen 1891 ja Viipuriin, jolloin perustettiin Viipurin Reipas. Sotien jälkeen seuran toiminta siirtyi Lahteen. Vuonna 1962 jalkapallo, jääpallo ja jääkiekko erottautuivat yleisseurana toimineesta Viipurin Reippaasta muodostaen oman seuransa, jonka nimeksi tuli Lahden Reipas.

Vuonna 1996 perustettiin FC PalloReipas -96, jonka nimi pelkistettiin FC Reippaaksi vuonna 2001. FC Reipas on Suomen Palloliiton sekä Uudenmaan piirin jäsenseura. Seuran perinteinen väri on oranssi-musta viirupaita.


Juniorityön kasvatteja


Jari Litmanen, Joonas Kolkka, Tero Penttilä, Jukka Koskinen, Tommi Kautonen, Jasse Tuominen, Risto E.J. Penttilä, Brädi, Tomi Björck, Kimmo Ohtonen, Eppu Salminen…

FC Reipas ry:n SÄÄNNÖT löydät verkkosivujemme Materiaalipankista

Tunnustuksia ja palkintoja vuodesta 2001

 • 2001 Nuori Suomi -sinettiseuratunnus
 • 2003 Nuori Suomi -sinetti+ seuratunnus
 • 2005 SLU:n ja Wihurin Hyvä Seura -pääpalkinto
 • 2007 Vuoden lasten liikuttaja - jalkapallokoulu (PHLU)
 • 2008 Suomen Urheilugaalan yksi kolmesta finalistista Vuoden urheiluseuraksi
 • 2009 Nuoren Suomen stipendi päihteidenkäytön ennaltaehkäisevästä työstä
 • 2010 Vuoden lasten liikuttaja - Lahti Soccer (PHLU)
 • 2010 Vuoden nuori joukkue - B SM-hopea (PHLU)
 • 2011 SPL:n Vuoden juniorivalmentaja Joni Kallioinen (A-SM)
 • 2011 Vuoden nuori joukkue - A SM-hopea (PHLU)
 • 2012 Vuoden seura - SPL Uudenmaan piiri
 • 2018 Alueellinen sinettiseuratunnustus (Päijät-Hämeen Urheilugaala)

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi