25
ELO
13.00
FC Lahti A, P20 SM

Ilves - FC Reipas YJ   2 - 3

Lamminpää UK

Otteluennakko: Ilves - FC Lahti A

Vaikka jalkapallo-ottelun voittamisesta saa vain kolme pistettä, voivat pisteet joskus olla kultaakin kalliimpia. Nyt pelataan jo mestaruudesta, sillä FC Lahti A on noussut ASM-sarjassa toiseksi aivan Ilveksen kantaan. Kahden pisteen sisällä oleva kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantaina ja ottelun voittaja ottaa jo askeleen kohti mestaruutta.


FC Lahti kaatoi edellisellä kierroksella HJK:n komeasti Kisapuistossa. Tomi Kult avasi maalihanat ensimmäisellä jaksolla. Klubin Helge Hiiesalu kuitenkin tasoitti ottelun heti toisen jakson alkuun. Tunnin kohdalla Lahti katkaisi helsinkiläisten selkärangan. Ensin osui Juuso Paasolainen ja heti perään Irfan Sadik ratkaisi pelin lopullisesti. Loppulukemat 4-1 Lahti punnersi aivan lopussa. Matias Niudan ja Tomi Kultin kautta mennyt pallo merkattiin lopulta HJK:n omaksi maaliksi. Voitolla Lahti nousi 26 pisteeseen.


Ilves puolestaan kohtasi Turussa Turun Palloseuran. Daniel Hörkkö vei turkulaiset jo kahden maalin johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta Ilves punnersi toisella jaksolla tasoihin edellisen kierroksen tavoin. Tamperelaisten maaleista vastasivat Juho Heikkinen ja Eelis Tallberg. Ilves on jäänyt nyt kahdessa edellisessä ottelussaan tasapeliin ja sen etumatka sarjan kärjessä on kutistunut kahteen pisteeseen. Voitolla Lahti nappaisi jo kärkipaikan.


Ilveksen vahvuutena on ollut erittäin tiivis puolustus, sillä joukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, vain 12 kappaletta. Lahden hyökkäys on puolestaan ollut tulessa läpi kauden. Irfan Sadik, Tim Martinen ja Tomi Kult miehittävät maalipörssin kärkipaikat kolmestaan. Ilveksen paras maalintekijä Arttu Raittinen on osunut seitsemän kertaa.


Joukkueet kohtasivat toisensa jo talven karsintasarjassa. Ilves otti Pirkkahallissa johdon Artturi Ruuthin maalilla. Tomi Kult kuitenkin kuittasi heti perään. Kotijoukkue siirtyi vielä taukojohtoon Santeri Kallion osuttua. Toisella jaksolla Miska Verkko ja Tim Martinen käänsivät ottelun lahtelaisille. Myös kevätkierroksen ottelu oli tiukka. Arttu Raittinen vei Ilveksen Kisapuistossa johtoon, mutta Irfan Sadik ja Tim Martinen varmistivat voiton mustapaidoille. Ilves on hävinnyt Lahti-tappioiden lisäksi tällä kaudella vain yhden ottelun.


Kumpi on sarjan piikkipaikalla, kun lauantai päättyy?


Ilves – FC Lahti A 25.8.2018 kello 13.00 Lamminpään urheilukentällä!

Tilastot
Ilves

2 - 3

(1-1)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi