FC Lahti B, P17 SM-karsinta

FC Reipas - Ilves

Mukkula Halli TN

Otteluraportti: FC Lahti B romahti Ilveksen kynsissä

FC Lahti B kohtasi SM-karsintasarjan viimeisessä ottelussaan Ilveksen Mukkulan kuplassa. Tamperelaiset olivat parempia lukemin 9-1. Lahtelaisten ainokaisen iski Sami Varjovita. Ilvekseltä osuivat Ville Kantonen, Eetu Mömmö, Leo Kyllönen, Ilari Vaajanen, jolle merkittiin kaksi maalia ja Luca Berg, joka osui neljästi. FC Lahti B ei selviytynyt kesän SM-sarjaan.

Ilves tuli otteluun vahvasti. Oiva Jukkolan erikoistilanteet olivat myrkkyä Lahdelle ja vain kolmen minuutin jälkeen Jukkolan kulma löysi Luca Bergin, joka viimeisteli ottelun avausmaalin. FC Lahden maalissa pelannut Nikita Volkov sai vielä käsiään väliin, mutta pallo meni verkon perukoille.

Ilves painosti vahvasti ja Volkov joutui toistuvasti torjuntatöihin. Lahden paras paikka tuli, kun Asaad Babiker teki esityön ja Pietro Kytölaakso ampui tulisesti niukasti ohi takakulman. Ilves puolestaan onnistui jälleen erikoistilanteesta. Oiva Jukkola antoi vapaapotkun sivurajan tuntumasta ja Ilari Vaajanen pääsi puskemaan vapaasti pallon maaliin.

Tamperelaiset onnistuivat vielä kertaalleen ensimmäisellä jaksolla, kun Ville Kantonen riisti pallon Nikita Volkovilta ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Lahti kuitenkin pääsi jakson lopussa peliin mukaan ja Ilveksen maalilla torjunut Aku Kavén joutui venymään Kytölaakson pommin tielle. Tauolle siirryttiin Ilveksen 3-0-johdossa.

Toiselle jaksolle Lahti tuli erittäin terävästi. Sami Varjovirta haastoi rohkeasti ja murtautui kolmen Ilves-pelaajan läpi rangaistusalueelle. Ilves joutui rikkomaan sähäkkää nuorukaista ja pallo vietiin pilkulle. Varjovirta ampui itse pallon varmasti ohi Aku Kavénin.

Ensimmäinen vartti oli lahtelaisten hallintaa ja paine pysyi Ilveksen päässä. Mustapaidat eivät kuitenkaan saaneet luotua huippupaikkoja. Lopulta jakson puolivälissä Ilves ratkaisi ottelun erikoistilanteesta. Tällä kertaa Ilves antoi kulman lyhyenä ja Luca Berg puski maalille tulleen keskityksen Volkovin selän taa.

Lopussa ottelu repesi ja Ilves takoi neljä lisäosumaa. Eetu Mömmö pääsi ampumaan lähietäisyydeltä irtopallon sisään. 1-6-maali muistutti surullisen kuuluisaa Suomi-Unkari-ottelun maalia. Lahti yritti purkaa erikoistilannetta useaan kertaan, mutta pallo kimpoili lopulta maaliin. Maali merkittiin lopulta Ilari Vaajaselle. Luca Berg viimeisteli hattutemppunsa rangaistuspotkusta, Leo Kyllönen osui läpiajosta ja päätöslukemat 1-9 iski jälleen Berg komealla yksilösuorituksella. Ilveksellä oli paikkoja vielä lisäosumiin, mutta tolpat ja Nikita Volkov pelastivat Lahden pahemmalta tappiolta.

FC Lahti B jäi kovan karsintalohkonsa kahdeksanneksi ja ulos kesän SM-sarjasta.