FC Lahti B, P17 Ykkönen

FC Reipas - FC KUUSYSI

KISAPUISTO STADION

Otteluraportti: FC Lahti B Kyykkää vahvempi paikallispelissä

FC Lahti B voitti paikalliskamppailun FC Kuusysiä vastaan B-poikien Ykkösessä aurinkoisessa Kisapuistossa runsaslukuisen yleisön edessä lukemin 2-0. FC Lahden maaleista vastasivat Tymek Kuzniarek ja Matias Jaakkola.

Ottelun alku oli varovaista. Talven paikallisotteluun verrattuna kumpikaan ei saanut omaa peliään rullaamaan. Kyykkä ei päästänyt Lahden keskikenttää, Asaad Babikeria ja Kalle Munukkaa, rakentelemaan peliä. Toisaalta valkopaidat eivät myöskään saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä. Ensimmäisen jakson ainoa maalipaikka syntyi reilun puolen tunnin jälkeen kun Lahden Olli-Pekka Multanen löysi pystysyötöllään Tymek Kuzniarekin. Kuusysin maalissa Rasmus Saari sai kuitenkin Kuzniarekin vedon väliin niukasti sormiaan ja tuloksena oli kulmapotku. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti sai enemmän otetta. Heti jakson alussa Mustapaitojen Topias Inkinen keskitti vaarallisesti ja Samuel Kouhia ampui niukasti yli. Reilun tunnin jäkeen Lahti käytti onnekkaan paikkansa hyödyksi. Pallo pomppi hyvin onnekkaasti erikoistilanteesta Inkiselle päätyrajalle. Inkinen jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maalin edustalle, jossa täysin vapaaksi jäänyt Tymek Kuzniarek puski pallon tyhjään maaliin ja Lahden 1-0-johtoon.

Kyykkä haki vimmatusti tasoitusosumaa ja Lahden maalissa pelannut Nikita Volkov joutui muutamaan otteeseen koppaamaan torjuntoja. Noin kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti oli lahjoittaa Kyykälle vuorostaan maalin. Kaukana maaliltaan ollut Volkov ja toppari Tuomas Kautonen törmäsivät ja Kyykän liukas hyökkääjä Rene Raikaa pääsi yrittämään pienestä kulmasta. Raikaan yritys meni niukasti ohi tyhjän Lahden maalin.

Seuraavasta hyökkäyksestä Lahti ratkaisi ottelun. Volkov käynnisti nopeasti maalipotkun ja Lahti sai pelattua pallon oikealta laidalta Kyykän rangaistusalueelle. Asaad Babiker ampui, mutta Kuusysin puolustus blokkasi pallon. Lopulta Matias Jaakkola pääsi ampumaan vastapalloon painavan kudin, joka upposi vastustamattomasti verkkoon. Viimeinen kymmenminuuttinen oli Lahdelta tiivistä puolustamista ja näin ollen Mastokaupungin herruus jäi Mustapaidoille.

Voitollaan FC Lahti nousi 15 pisteeseen, joka oikeuttaa viidenteen sijaan. Lahti on silti vain pisteen perässä sarjajohtaja PK-35:tä. FC Lahden seuraava ottelu on lauantaina 8.6. juuri helsinkiläisiä sarjajohtajia vastaan Kisapuistossa.