FC Lahti A, P20 SM

FC Reipas Lahti - HJK

Kisapuisto Stadion TN

Otteluraportti: Klubi kaatoi FC Lahti A:n

FC Lahti A kärsi 3-0-tappion Helsingin Jalkapalloklubille aurinkoisessa Kisapuistossa. Vierailijat olivat maalipaikoissa terävämpiä ja SM-sarjan pisteet matkasivat Helsinkiin. HJK:n maaleista vastasivat Samuel Kenvin, Helger Hiiesalu ja Aroni Martinho.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja tiukalla keskikentän kamppailulla. FC Lahti sai ottelun ensimmäisen maalipaikan noin vartin pelin jälkeen kun hyvän ottelun pelannut Lassi Forss keskitti ja Nestor Kauppinen pääsi jatkamaan maalin edustalta. Pallo kuitenkin meni niukasti ohi Klubin maalin. Myös Klubi sai aivan ensimmäisen jakson lopussa paikan kun Helger Hiiesalu pääsi ampumaan lähietäisyydeltä. Joona Tiainen kuitenkin liimasi pallon eleettömästi ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK iski heti toisen jakson alkuun. Pallo kimpoili hieman onnekkaasti Lahden rangaistusalueelle ja Samuel Kenvin pyöräytti itsensä vapaaksi. Hän sijoitti pallon tarkasti ohi Tiaisen ja siirsi vierailijat 1-0-johtoon.

Tunnin kohdalla Lahti piristyi ja loi painetta HJK:n päätyyn. Lassi Forssilla, Rene Bisterillä ja Aleksi Mykrällä oli kaikilla puolittaiset paikat tasoittaa peli. Klubi kuitenkin iski kesken Lahden painostusjakson. Helger Hiiesalu karkasi lahtelaispuolustukselta yksin läpiajoon ja sijoitti pallon maaliin vartti ennen ottelun loppua. Aivan jakson lopussa HJK iski vielä kerran, kun Aroni Martinho pääsi Natnael Mustosen esityöstä siirtämään loppulukemiksi 3-0.

Yhdeksän ottelun jälkeen FC Lahti A on kerännyt kahdeksan pistettä. Lahtelaisten sijoitus on valahtanut yhdeksänneksi. Seuraavana Lahti kohtaa elokuun alussa Kuopiossa sarjaa johtavan KuPS:n.